Blogille lisää kävijöitä?

09.06.2016

 

1Olen mukana ASUS:in ja Indiedaysin kamppiksessa, josta sain käyttööni uuden ASUS Zenbook UX305 -tietokoneen ja samalla osallistuin hyvinkin valaisevaan SEO- workshoppiin. Vaikka tekisi mieli heti alkaa kertomaan enemmänkin tästä läppäristä (olen ihan myyty!) niin saatte kuulla siitä myöhemmin lisää, sillä nyt olisi aika muutaman vinkin, jotka ovat varskin ruudun siellä puolella oleville bloggaajille hyvinkin hyödyllisiä :) Jotenkin naurattaa vain itsekkin kun kohta kahdeksan vuotta blogannut, eikä mulla ollut monista asioista mitään hajuakaan tai olen tehnyt niitä ns. tietämättä. 

Tässä vuosian aikana aina silloin tällöin jotkut kyselee juuri miten omalle sivustolle/blogille voisi saada ehkä hieman lisää näkyvyyttä, tai miten mulle tuli silloin lukijoita blogini alkuaikoina? Mä en todellakaan edes tiedä mistä se lähti, mutta alhaalla olisi muutama vinkki joista voisi olla apua :)

2SEO -ekspertti Aki Ovaska kertoi meille loistavia vinkkejä ja asioita mitä en ollut itse edes ajatellutkaan! Otan bloggaamisen aika rennolla otteella alusta alkaen, enkä ole oikein ikinä ajatellut miten pienillä asioilla voi saada lisää näkyvyyttä esim. Google haussa. Suurin osa ihmisistä käyttää sitä päivittäin, joten pelkkä postauksen otsikointi voi tuoda jo lisää kävijöitä. Tässä mun mielestä parhaimmat ja myös yksinkertaisimmat vinkit, joista kaikki on helppo jokaisen toteuttaa jos siltä tuntuu:

*

– Google näkee oikeastaan ihan KAIKEN mitä teet blogissasi ja myös sen avulla määrittelee sen avulla mihin sijoitut googlen hakutuloksissa. Tämän takia myös otsikointi ja tekstin sisältö on aina tärkeää, esim. ruokareseptejä haetaan yleensä sanoilla: ”herkulliset suklaamuffinit”, kun ehkä ”herkullinen jälkiruoka” ei tuo niin paljon kävijöitä. Mieti vaikka millä hakusaloilla sinä ehkä löytäisit omaan blogiisi/ uusimpaan postaukseesi.

– Google Analytic on todella tärkeä, mikä pitäisi olla mielestäni ihan jokaisella bloggaajalla. Sinne tehdään vain tunnukset ja koodi upotetaan HTML koodiin(itse etsin ohjeet tähän netistä googlettamalla), jonka avulla se laskee todella tarkasti kaikki kävijämäärät(kuukaudessa,viikossa, uniikit), mistä maista blogia luetaan, miten kauan, monta postausta, mitkä ovat olleet suosittuja postauksa,millä hakusanoilla sinne löydetään, mistä sivuilta tullut lukijoita… lista on loputon. Tämä on ainoa paikka joka näyttää kaikki luvut oikein, blogger yms. näyttää ihan vääriä lukuja, siihen ja muihin hakulaiteisiin ei kauheasti luottaisi.

– Blogin sivut ovat monesti hitaat jos lisäät kuvat isoina. Tai jos yhdellä sivulla on samaan aikaa monta postausta, joissa kaikissa on hurjasti kuvia. Siksi mullakin näkyy 2 postausta kerrallaan ja lisää kuvat aina max. 800x leveinä, jotta kaikki sivut pysyy nopeina eikä kuvat jää latailemaan. :) Joskus se vie vain sekunteja, mutta kyllähän se on aika ärsyttävää kun menee johonkin sivulle jossa menee monia sekunteja, ennen kun se edes avautuu.

– Linkittäminen somekanaviin, sillä monesti Facebookissa, Instassa, Twitterissä ja Snäpissä jne. tavoittaa eri ihmiset erilailla! Eli ole aktiivinen somessa, yhdistä se blogiisi niin että se tuntuu sinulle mukavalta. Voit myös pysyä aktiivisena ja kommentoida toisten postauksiin kun siltä tuntuu ja muistaa samalla linkata oma blogi kommentin perään. Näin mäkin olen joskus löytyänyt uusia kivoja blogeja, kun tekin välillä linkkailetta omia blogejanne kommenttiboksiini ;)

– Ole tietoinen blogisi teknisistä ongelmista, sillä hyvin moni ei ole. Täältä pystyy ilmaiseksi tarkistaa mitä vikoja omassa sivustossa onkaan. Nuo ongelmat myös syövät kävijöitä blogista ja ne on hyvä tarkistaa parin viikon välein.

4

3Monet näistä asioista on mulle taas ihan itsestäänselvyyksiä, enkä edes ajattele niitä siltä kannalta että ”jes kohta tulee lisää seuraajia”, vaan näin olen asiat aina tehnyt :D Mutta näiden lisäksi tuli muutenkin niiiin paljon lisää tietoa, mitä ei vaan ole tullut ajatelleeksi. Mutta toivottavasti saitte jotain uutta ajateltavaa ja ehkä innostuitte kokeilemaan uusia juttuja blogeihinne :)

 


93 Responses to “Blogille lisää kävijöitä?”

 1. Niina sanoo:

  Itsekin olen paininut SEO-asioiden parissa koko kevään. Vaihdoin blogini bloggerista wordpressille ja vasta silloin havahduin miten monella tapaa blogin näkyvyyteen voi vaikuttaa. Minulla on tulossa omat top-vinkkini myös viikonloppuna, mutta olipa kiva lukea sinunkin vinkkisi. Blogisi kun on kuitenkin ”hieman” enemmän näkyvyttä saavuttanut ;)

  http://www.niinapaju.com

 2. Julia sanoo:

  Tosi hyvä postaus! Tuo viimeinen kohta oli mulle aivan uusi oivallus! :)

  Tein keväällä samantapaisen postauksen blogiini, joissa vielä muutama lisävinkki kävijöiden/lukijoiden hankkimiseen: http://viiskyttieta.blogspot.fi/2016/03/blogivinkit-kuinka-saada-lisaa.html

 3. Tyttö sanoo:

  Todella hyviä vinkkejä ja todella hyvä postaus! Jatka samaan malliin Aino! Linkkasin tähän hyvän ystäväni blogin, jonka hän aloitti vähän aikaa sitten. https://tanaanonsepaiva.blogspot.fi

 4. Kata sanoo:

  Aika pitkälti tuttuja juttuja, jotka ovat itselläkin käytössä, mutta tuo vika kohta oli mulle uutuus! Täytyykin käydä kurkkaamassa se :)

  Ja oma lifestyleblogini tosiaan löytyy:
  http://lovekatariina.blogspot.fi/

 5. Nea sanoo:

  Voi eii tämähän postaus tuli kuin tilauksesta minulle ! :D Aloitin vähä aika sitten blogaamisen ja tuo linkkaamasi nettisivu blogin teknisille ongelmille on hyvä! Noh jos minäkin sitten linkkaan tuoreen blogini tähän ;) wwww.neatuulia.wix.com/neatuulia

 6. Annn sanoo:

  Tykkäsin näistä kuvista niin paljon. Lähes kaikki sävysävyyn hihih.. Niin tukka, sohva kuin vaatteetkin :-) Vaalea ja vaaleanharmaa sopii niin hyvin.

  http://alaannnblog.blogspot.fi/

 7. Nea sanoo:

  Tässä oli oikeasti hyödyllisiä vinkkejä. Ainakin pitää noi tekniset ongelmat tarkistaa, kun pääsen kotiin. Tuo ei ole tullut ollenkaan mieleen, joten hyvä että mainitsit sen :)

  polkuapitkineteenpain.blogspot.fi

 8. Niina sanoo:

  Nyt oppi ainakin jotain uutta! :D

  http://niiinaemiliaaa.blogspot.fi/?m=1

 9. Milja sanoo:

  Oli tosi hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä! Aloitin viime vuoden lopussa blogin ja varmana rupean käyttämään näitä vinkkejä! <3

 10. Julia sanoo:

  Olikin pakko tulla lukemaan vinkkejä bloggaamiseen, itse olen vasta alkutekijä, ja esim bloggerin alusta on vielä vähän epämääräinen mulle, sillä en ole mikään koodaajaa :D Mutta pienestähän se kaikki lähtee. Kiitos vinkeistä :)

  http://julia-katariina.blogspot.fi/

 11. Inka Nitta sanoo:

  Tosi hyvä postaus ja monelle varmasti älyttömän hyödyllinen. Minulle kaikki myös melko itsestäänselvyyksiä, mutta blogin tekniset ongelmat tulee tarkastettua vähän liian harvoin. Viimenen kuva läppäristä on jotenkin tosi koukuttava, hah :D<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

 12. Nimetön sanoo:

  Mun blogi on aika uus, joten olis kiva jos viitsitte käydä kattomassa ja kertoo mielipiteenne siitä :)

 13. Mette sanoo:

  Hei tosi hyvä ja vähän erilainen postaus uino! Pakko laittaa vinkit korvan taakse ;)

  Jos täältä löytyy suomenruotsalaisia niin käykäähän ihmeessä kurkkaamassa blogiani. Sieltä löytyy kaikkea muodista ja urheilusta, omiin ideoihin ja ajatuksiin.

 14. Emma sanoo:

  Hyviä ohjeita! :) Loin just eilen blogin

  http://emmajuuliv.blogspot.fi

 15. Aino sanoo:

  mahtavia vinkkejä – etenkin toi SEOn linkki oli hyödyllinen!

 16. hanna sanoo:

  Mä itse asiassa bloggasin just saman aiheen tiimoilta ja oli kiva kuulla vähän erilaiset vinkit kuin mitä itse jaoin! :) Todella hyviä pointteja tuli ja kuten itsekin sanoit, osaa ei ole edes ajatellut mitenkään erikoisena vaan se on tullut hiukan luonnostaan!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 17. Tiia Kettunen sanoo:

  Pakko oli testata noi tekniset ongelmat! En ollu tiennytkään noista. Kiitos.

 18. Jerry sanoo:

  Sun vinkit oli tosi hyviä! Noista oli tosi paljon apua, koska oon ollu vähän hukassa oman blogini kanssa:D En oikein tiedä mihin suuntaan lähtisin kehittämään sitä, koska mun youtube-kanava on ottanut isomman roolin. Pakko vielä lopuks mainita, että sun kuvat on aina ihan super hyviä!:)

 19. Noora sanoo:

  mä oon kirjotellu omaa blogia vuodesta 2014 ja blogspotiin ja oon kyllä tykänny käyttää sitä. vinkit on kyllä käteviä että helpottaa sitä miten blogille sais lukijoita lisää

 20. Tosi hyviä vinkkejä. Etenkin toi vikojentarkistus -sivusto oli mulle uus juttu! :)

  Tässä linkki mun blogiini:
  http://sonjatuuliak.blogspot.com/

 21. Senja sanoo:

  Tosi hyvä postaus, sain hyviä vinkkejä, sillä itsellä ei ollut aiempaa tietoa esimerkiksi tuosta Googlen Analytic -ohjelmasta.

  Mun blogi:
  ordinarythings-senja.blogspot.fi

 22. Santeri sanoo:

  Aivan loistava postaus jälleen sulta, mää tykkään :)

  https://decornumberone.blogspot.com

 23. Milla sanoo:

  Ihana postaus! Paljon just sellasia pieniä juttuja, mitä ei itsekään oo tullut koskaan ajatelleeksi.

  https://mmillaj.blogspot.fi

 24. Emma sanoo:

  Olipa kiva ja hyödyllinen postaus! Viimeisestä kohdasta en ollutkaan koskaan edes kuullut, joten täytyykin tutustua siihen :)

  http://starbox.fi/emmaria

 25. Outi sanoo:

  Kiitos hyvistä vinkeistä, tuo seo tuli ihan uutena mulle. :)

  http://curubafruit.blogspot.fi/

 26. Tiina sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Mun blogin voi tsekata tällä linkillä: http://lifewiththechoices.blogspot.fi :) <3

 27. Heli Hämäläinen sanoo:

  Tosi kiva postaus! Itsekin olen alotteleva bloggaaja ja mun blogin voi tsekata täältä http://heli-mylife.blogspot.fi/

 28. Laura sanoo:

  Hyvä postaus, näitä juttuja on aina mielenkiintoista lukea :) Itse olen vasta hiljattain ruvennut panostamaan SEO:n ja jännittävää nähdä, että vaikuttaako se kävijämääriin. Kävijämäärät ei toki ole todellakaan tärkeintä bloggaamisessa :)

 29. GirlOnline sanoo:

  Ihana postaus <3 Mun blogiin pääsee täältä http://kardashianqueen.blogspot.fi/

 30. Nimetön sanoo:

  Tämä oli todella mielenkiintoinen postaus. Sain ideoita omaan blogiini
  Blogini on http://hetkessamukana.blogspot.fi/

 31. Olivia sanoo:

  Aloitin itse vähän aikaa sitten oman blogin ja olisin tosi iloinen jos joku kävisi vilkaisemassa sitä, vaikka siellä ei vielä olekaan paljon sisältöä

 32. Nimetön sanoo:

  Kivoja vinkkejä. Täältä löytyy mun blogi. http://minttuilona.blogspot.fi/

 33. Vera sanoo:

  Tosi hyviä vinkkejä! Perustimme ystäväni kanssa juuri blogin: https://sannivera.blogspot.fi/

 34. Hyviä vinkkejä! Aloitin blogin hieman alle vuosi sitten ja aion soveltaa näitä blogiini. :)
  https://rosaliinarousu.wordpress.com/

 35. Mahtavia vinkkejä ja jätän nyt blogini linkin tähänkin! Kurkatkaa kaikki naiset (mikseivät miehetkin) blogiini ja oppikaa lisää vaurastumisesta ja rahasta (tai no sitten kun tulee lisää postauksia).

Kommentoi