Blogille lisää kävijöitä?

09.06.2016

 

1Olen mukana ASUS:in ja Indiedaysin kamppiksessa, josta sain käyttööni uuden ASUS Zenbook UX305 -tietokoneen ja samalla osallistuin hyvinkin valaisevaan SEO- workshoppiin. Vaikka tekisi mieli heti alkaa kertomaan enemmänkin tästä läppäristä (olen ihan myyty!) niin saatte kuulla siitä myöhemmin lisää, sillä nyt olisi aika muutaman vinkin, jotka ovat varskin ruudun siellä puolella oleville bloggaajille hyvinkin hyödyllisiä :) Jotenkin naurattaa vain itsekkin kun kohta kahdeksan vuotta blogannut, eikä mulla ollut monista asioista mitään hajuakaan tai olen tehnyt niitä ns. tietämättä. 

Tässä vuosian aikana aina silloin tällöin jotkut kyselee juuri miten omalle sivustolle/blogille voisi saada ehkä hieman lisää näkyvyyttä, tai miten mulle tuli silloin lukijoita blogini alkuaikoina? Mä en todellakaan edes tiedä mistä se lähti, mutta alhaalla olisi muutama vinkki joista voisi olla apua :)

2SEO -ekspertti Aki Ovaska kertoi meille loistavia vinkkejä ja asioita mitä en ollut itse edes ajatellutkaan! Otan bloggaamisen aika rennolla otteella alusta alkaen, enkä ole oikein ikinä ajatellut miten pienillä asioilla voi saada lisää näkyvyyttä esim. Google haussa. Suurin osa ihmisistä käyttää sitä päivittäin, joten pelkkä postauksen otsikointi voi tuoda jo lisää kävijöitä. Tässä mun mielestä parhaimmat ja myös yksinkertaisimmat vinkit, joista kaikki on helppo jokaisen toteuttaa jos siltä tuntuu:

*

– Google näkee oikeastaan ihan KAIKEN mitä teet blogissasi ja myös sen avulla määrittelee sen avulla mihin sijoitut googlen hakutuloksissa. Tämän takia myös otsikointi ja tekstin sisältö on aina tärkeää, esim. ruokareseptejä haetaan yleensä sanoilla: ”herkulliset suklaamuffinit”, kun ehkä ”herkullinen jälkiruoka” ei tuo niin paljon kävijöitä. Mieti vaikka millä hakusaloilla sinä ehkä löytäisit omaan blogiisi/ uusimpaan postaukseesi.

– Google Analytic on todella tärkeä, mikä pitäisi olla mielestäni ihan jokaisella bloggaajalla. Sinne tehdään vain tunnukset ja koodi upotetaan HTML koodiin(itse etsin ohjeet tähän netistä googlettamalla), jonka avulla se laskee todella tarkasti kaikki kävijämäärät(kuukaudessa,viikossa, uniikit), mistä maista blogia luetaan, miten kauan, monta postausta, mitkä ovat olleet suosittuja postauksa,millä hakusanoilla sinne löydetään, mistä sivuilta tullut lukijoita… lista on loputon. Tämä on ainoa paikka joka näyttää kaikki luvut oikein, blogger yms. näyttää ihan vääriä lukuja, siihen ja muihin hakulaiteisiin ei kauheasti luottaisi.

– Blogin sivut ovat monesti hitaat jos lisäät kuvat isoina. Tai jos yhdellä sivulla on samaan aikaa monta postausta, joissa kaikissa on hurjasti kuvia. Siksi mullakin näkyy 2 postausta kerrallaan ja lisää kuvat aina max. 800x leveinä, jotta kaikki sivut pysyy nopeina eikä kuvat jää latailemaan. :) Joskus se vie vain sekunteja, mutta kyllähän se on aika ärsyttävää kun menee johonkin sivulle jossa menee monia sekunteja, ennen kun se edes avautuu.

– Linkittäminen somekanaviin, sillä monesti Facebookissa, Instassa, Twitterissä ja Snäpissä jne. tavoittaa eri ihmiset erilailla! Eli ole aktiivinen somessa, yhdistä se blogiisi niin että se tuntuu sinulle mukavalta. Voit myös pysyä aktiivisena ja kommentoida toisten postauksiin kun siltä tuntuu ja muistaa samalla linkata oma blogi kommentin perään. Näin mäkin olen joskus löytyänyt uusia kivoja blogeja, kun tekin välillä linkkailetta omia blogejanne kommenttiboksiini ;)

– Ole tietoinen blogisi teknisistä ongelmista, sillä hyvin moni ei ole. Täältä pystyy ilmaiseksi tarkistaa mitä vikoja omassa sivustossa onkaan. Nuo ongelmat myös syövät kävijöitä blogista ja ne on hyvä tarkistaa parin viikon välein.

4

3Monet näistä asioista on mulle taas ihan itsestäänselvyyksiä, enkä edes ajattele niitä siltä kannalta että ”jes kohta tulee lisää seuraajia”, vaan näin olen asiat aina tehnyt :D Mutta näiden lisäksi tuli muutenkin niiiin paljon lisää tietoa, mitä ei vaan ole tullut ajatelleeksi. Mutta toivottavasti saitte jotain uutta ajateltavaa ja ehkä innostuitte kokeilemaan uusia juttuja blogeihinne :)

 


93 Responses to “Blogille lisää kävijöitä?”

 1. Sofia sanoo:

  Moikka!
  Oon tulossa sunnuntaina sinne kirppikselle ja sellasta kyselisin että mitä kaikkea sulla on myynnissä? Esim meikkejä? Jos, niin mitä merkkejä?:)

  • Uino Uino sanoo:

   Siiis iiihan kaikkea :D Teen ehkä nyt illalla pieniä snäppejä, mutta kaikkea. Meikeistä vähän kaikkea merkkejä myös :)

 2. Kaisu sanoo:

  Heii hyviä vinkkejä!

 3. Essi sanoo:

  Kiitos tästä! Sain tosi paljon uusia vinkkejä! :-) Ja tässä vielä oma blogini:

  essi-bltn.blogspot.fi

 4. Silva sanoo:

  Oho! Kyllä muuten oli erilaisia teknisiä ongelmia, kun oman blogini sieltä tarkistin! Kiitos, tästä oli iso apu, vaikka usein sanotaan, että ei kiinnosta paljonko seuraajia blogilla on, niin kyllä se silti on kiva kirjoittaa postauksia muillekkin kun itselleen!

  http://silvamathilda.blogspot.fi

  • Uino Uino sanoo:

   Eikö ole jännä :D Tuli itsellenikin aikamoisena yllärinä! Luulin tietäväni melkein kaiken, en tiedä suunilleen mitään,haha!

 5. Blogihiiri sanoo:

  Mikäs siinä melkein tonnin tietokone, kelpais. Oon itse ajatellut blogin aloittamista juurikin kauneus ja ruoka-aiheista blogia. Tykkään lukea monia blogeja ja pidän kuvien ottamisesta. Aloititko blogisi blogspotin kautta? Kuinka kauan meni, että aloit saada tienestiä kirjoituksista? (Tiedän raha ei ole syy miksi tuota kannattaa tehdä vaan intohimo siihen) Haluan vaan kysyä, kun olet niin kauan ollut bloggaajana. Kuinka suuri vaikutus youtubella on ollut blogisi menestyksessä? Pystyykö saavuttamaan sen suurempaa suosiota ilman yt-kanavaa?

  • Uino Uino sanoo:

   Joo aloitin sieltä, tosi hyvä perus pohja :) Itse muokkasin pohjan, tein bannerit, kaikki. HTM koodia muokkaamalla ja google oli kaveri! 4 vuotta taisi olla ”vaan” harrastus ja kohta 4 vuotta ollut rakas harrastus ja samalla työ :)

   Youtube ollut mulla aika erikseen, ehkä nyt enemmän vaikuttanut kävijöihin kun sinne enemmän videoita tehnyt, eli vaikea sanoa. Kannattaa tehdä niin mikä tuntuu itsestään hyvältä, jos videot ei ole oma juttu, niin sitten ei kannata tehdä koska siihen tarvii aika paljon intohimio kuten bloggaamiseen.

 6. Julia sanoo:

  Ihania kuvia! Olis kiva löytää uusia blogeja luettavaksi :-)

  http://juliakjs.blogspot.fi

 7. Nimetön sanoo:

  http://omanarjensankari.blogspot.fi/

  Tässä mun uusi blogi. Olen kirjotellut sinne aktiivisesti vasta vähän ,mutta nyt olen saanut bloggauksesta kiinni. Blogi kertoo enimmäkseen meidän perhe-elämästä ja ennenkaikkeaan vauva-arjesta ja tykkään myös kirjottaa aiheesta. Bloggerin käyttö on mulle vielä uutta joten ulkoasukaan ei ole vielä mikään mahtipontisen hieno. Ajan kanssa. :)

 8. Janna sanoo:

  Hyviä vinkkejä! Tykkään muuten tosi paljon siun postauksien kuvista, ne on aina ihanan valoisia ja tarkkoja :-)

  http://j-doitforyourself.blogspot.fi/

 9. Riina sanoo:

  Siis tää postaus oli ihan huippu, jätän tähän mun blogin mihin en oo vähään aikaan kirjotellu mitään koska mua rupes turhauttaan kun kukaan ei lukenu sitä. :D Kirjotin blogia espanjasta kun olin siellä vuoden aupairina ja nyt ois kiinnostusta rupee kirjottaan blogia englanniksi jotta mun ystävät maailmalla ymmärtäis myös. http://onceinlifee.blogspot.fi/ käy ihmeessä tsekkaa ja kerro mitä mieltä oot :)

 10. Jenna sanoo:

  Tosi mielenkiintonen postaus.Tästä sain hyvin itsekin paljon vinkkejä omaan blogiin. :)

  http://jjjennajulia.blogspot.fi/

 11. Ella sanoo:

  Moi!

  En ole koskaan aikaisemmin kommentoinut tänne, vaikka olenkin lukenut tätä blogia jo vuosia! Vastikään oma bloggaamiseni lähti vauhtiin, kun blogini siirtyi toisen sivuston alle. Päätin nyt ensimäistä kertaa rohkaistua ja kommentoida kun katoin snapchat -tarinasi! :) Minulla on myös Youtube -kanava, jos joku haluaa käydä katsomassa:

  https://www.youtube.com/channel/UCxNflULUmvsjr9OEFfVc1dQ

  Blogini:

  http://starbox.fi/ellamatilda

 12. Kia sanoo:

  Google Analytics on kyllä älyttömän näppärä ja sillä saa vähän seurattua mitkä postaukset jengiä kiinnostaa!

  Linkki blogiini Lilyn blogiportraalissa:

  http://www.lily.fi/blogit/sparks-fly

 13. Jeannay sanoo:

  Oon niin kauan odotellut/etsinyt tällaista postausta, joten iso kiitos tästä!! :) Mahtavia vinkkejä<3

 14. Iitu sanoo:

  Tosi hyviä vinkkejä, ja näitähän tarvitsee aina! jos haluat käydä kattomassa mun blogin niin se löytyy tuosta linkistä :)

  https://elamaapyoratuolistakasin.wordpress.com/

 15. Janette sanoo:

  Kiitti vinkeistä! Jotkut bloggaajat ei suostu kertoon noita joten kiva että joku kertoo

  Mun blogin linkki jos kiinnostaa

  http://janetterosa.blogspot.fi

 16. Minna sanoo:

  http://mylifeandyesmyrules.blogspot.fi/?m=1

  Oon vasta aloittanut blogin pitämisen ja tää ei oo mikään hyvä, mutta ehkä mä vielä opin blogin pitämisen taidon.

 17. Janica sanoo:

  Tosi hyviä vinkkejä, en tiennytkään että on olemassa tuollainen sivusto joka tarkastaa teknillisiä ongelmia! :-D

  Janica K.

 18. Roosa sanoo:

  Oma blogi käsittelee niin tyyliäni, ostoksia, ruokajuttuja, sisustamista ja matkustelemista. Intohimona Chanel

 19. Laura sanoo:

  Tää on tosi kiva ja hyödyllinen postaus, oon itse vasta aloittanut bloggaamaan uudestaan (oli siis joskus vuonna nakki joku blogi) mutta tässä ois linkki siihen jos kiinnostaa :)

  http://lpblogi.blogspot.fi/?m=1

 20. Tia sanoo:

  Olet super ihana

 21. Henna sanoo:

  Mun blogi on: hennanblog12.blogspot.fi

  Tein sinne juuri postauksen johon sain sulta idean

 22. Sara sanoo:

  Hyödyllisia vinkkejä! :) Täytyykin etsiä uusia blogeja lukulistalle näistä kommenteista.
  http://saraltasinulle.blogspot.fi/

 23. Maisa sanoo:

  Erilaista elämää lyhytkasvuisen näkökulmasta huumorilla höystettynä ja asenteella maustettuna. Oman fiiliksen mukaan postaillut ja syvällisempää tekstiä. http://maisapee.blogspot.fi

 24. Linda sanoo:

  Tästähän oppi vaikka mitä uutta! Osaa jutuista ei ollut ikinä tullut edes ajatelleeksi :D tosi hyvä postaus!

  http://lindacharlotta.blogspot.fi/

 25. Iina sanoo:

  Kivoja vinkkejä, testaan tässä nyt heti tätä oman blogin linkittämistä ;)

 26. SanniHelkala sanoo:

  Ihanaa että autat uusia nuoria bloggaajia löytämään lukijansa.

  • Uino Uino sanoo:

   Tottakai! Itsekin tykkään lukea välillä uusia blogeja ja näin muutkin löytää seurattavaa :)

 27. Tainakaroliina sanoo:

  Olen vasta muutaman kuukauden blogannut ja kiitos vinkeistä. Pitää yrittää jatkuvasti parantamaan omaa blogia. Kövijöitä on mutta lukijoita ei ns ole. Mutta tässä on minun blogin osoite http://tainakaroliina.blogspot.fi/ =)

 28. j3nnamaria sanoo:

  Tää oli oikeesti herättävä juttu ! kuinka pieniä, mutta suuria asioita muuttamalla sais vaikutettua siihen blogin kävijämäärään Kiitos vinkeistä! & hyvää alkanutta kesää – Jenna

  http://www.j3nnamaria.blogspot.fi

 29. Kisu Enttu sanoo:

  Tosi ihana postaus, jälleen kerran! Tuossa viel linkki mun blogiin, jos haluut käydä kattoon…(Toivottavasti nettisivu toimii.)

 30. Pinja sanoo:

  Moikka! En oo aikasemmin sun blogiin kommentoinut, mutta ajattelin nyt uskaltaa kun aihe liippasi niin läheltä :) Kirjotan myös itse muoti/lifestyle/matkailu-blogia ja kyselisin sellasta, että kuinka kauan sulla meni, että lukijoita alko kertymään aktiivisemmin? Google Analyticsiä oon käyttäny ja sieltä alkaa pilkuhiljaa kertymään ihan mukavia lukemia, mutta esimerkiksi bloglovinissa tai bloggerin omassa lukijalistassa ei näy murto-osaakaan googlen luvuista, joten välillä tuntuu, että käykö siellä blogissa ketään oikeasti :D Oon seurannu sun blogia jo vuosia ja kiitos inspiraatiosta ja kaikesta muustakin mitä oot antanut sen myötä! :)

 31. Katariina sanoo:

  Ihania kuvia ja ihana postaus!

 32. Paula sanoo:

  Oi tosi hyviä vinkkejä Aino! Pitää jokunen ottaa kyllä heti testiin :)
  http://www.aeska.fi

 33. Kanerva sanoo:

  Tosi hyödyllinen postaus! :) Miun blogi on:

  http://kanervanniina.blogspot.fi/

 34. Mari sanoo:

  Oih, tästä saikin ihan hyviä vinkkejä omaa blogia varten :)!

 35. Katja sanoo:

  mun mielestä on älyttömän mahtavaa kun ihmiset saa harrastuksistaan varsinki bloggaamisesta työn.. :)

 36. Titta K sanoo:

  Tosi kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä! Oot mun yks suosikki seurattavista niin blogissa, snäpissä kuin youtubessakin :D

  http://kukkanens.blogspot.fi/

 37. Jemina sanoo:

  Kiitos paljon vinkeistä! Toivottavasti hiljainen blogini saisi uusia lukijoita! :( Inhottavaa kun tuntuu että tyhjälle ”yleisölle” kirjoitan! Sinulla ei kyllä sitä ongelmaa ole!

  Kiitos jos käyt blogissani. Olisi kiva jos katsoisit edes! Enimmäkseen on nykyään lifestyleä ja avautumisia blogissani!
  Ei ole ainoastaan todellakaan heppailua. Esim. videoita on tosi paljon!

  http://jemppunblogi.blogspot.fi/

 38. Jasmine sanoo:

  Todella hyviä vinkkejä! Kiitti pakko toteuttaa kaikki ;-)

 39. lili sanoo:

  Tosi hyviä vinkkejä! Blogia on myös ihana lukea, kun kaikki on aseteltu siististi ja värimaailma on ihanan tasainen ja kiva katsoa. Enimmäkseen olen seuraillut youtuben puolella, mutta nyt taidan alkaa tätäkin lukea.

  Tässä vielä oma blogini: http://valoisapimeys.blogspot.fi/?m=1

 40. Jenna sanoo:

  Millä otat ja muokkaat nuo kuvat tosi tarkkoja ja kivan näkösiä. En linkkaa blogiani koska sielä ei ole vielä mitään sisältöä enkä tiedä milloon ehtisin sinne postauksen laittaa. Mutta hyvä postaus! :)

 41. Miina sanoo:

  Tästä postauksesta sai mahtavia vinkkejä ja taidankin tosiaan laittaa heti tunnukset tuonne Google analyticsiin! :)

 42. Charlottaeve sanoo:

  Moikka!

  Mä kirjotan kauneuspainotteista lifestyleblogia. Eli ihonhoitojuttuja (olen kosmetologi), päivän meikkejä, tutoriaaleja ja päivän meikkikuvia sun muuta kivaa löytyy blogista. Blogi päivittyy usein ja säännöllisesti! Tervetuloa mukaan :) http://charlottaeve.com

 43. Jasmin T sanoo:

  Tosi kivoja vinkkejä ja muutenki mahtava postaus, taas kerran sulta! :)
  jasmintuomi.blogspot.fi

 44. Susanne sanoo:

  Moi! Tykkään tosi paljon sun blogista ja snäpistä. Oot jotenki todella aidon ja oman itsesi tuntuinen. Sain tosi hyviä vinkkejä blogiini tästä postauksesta! Kirjottelen blogiini vähän harvemmin, mutta silloin kun kirjoitan niin postaukset ovat vähän pidempiä ja syvällisempiä, esim. viimeisin postaus käsitteli luonteenpiirrettäni – perfektionismia.
  http://www.susannekarolina.blogspot.fi

 45. Riina sanoo:

  Täytyykin ottaa näistä käyttöön useampikin vinkki, kiitos näistä!:) Mun blogi löytyy tuosta linkistä!:)

 46. Riina sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta, sai paljon vinkkejä jotka täytyy ottaa käyttöön!!:)
  Mun blogi löytyy tuosta linkistä!:)

  http://homermk.blogspot.fi/

 47. NIna sanoo:

  Tälläset postaukset on tosi mielenkiintoisia :)

  • Uino Uino sanoo:

   Ja aihe on oikeasti tosi mielenkiintoinen, tää oli nyt aika pintaraapaisua mitä tästä kerroin :)

 48. Kiira sanoo:

  Moikka! Hyviä vinkkejä, osaa käytänkin jo :-) Aloitin keväällä kosmetiikkablogin, käy tsekkaamassa jos kiinnostaa!
  http://www.lily.fi/blogit/domino-effect

 49. Reetta sanoo:

  Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus. Luin Emilialta muutama päivä sitten tähän samaan aiheeseen liittyvän postauksen ja edelleen oon semisti kaffella, mutta jotain uuttakin on tullut opittua! :D

  Ihanaa viikonloppua! <3

Kommentoi