Kammottavia herkkuja Halloweeniin

24.10.2016

Advertisement

1
Lähdin hieman kokkailemaan mukaan ja yhteistyöhön Dronningholmin ja Sunnuntain kanssa. Juoluna toimii aina klassinen yhdistelmä torttutaikinaa ja luumumarmeladia, mutta torttujen leipomisen ja muodoilla leikkimisen voi aloittaa jo aikaisemmin, kuten nyt tulevana Halloweenina. Ostin ison kilon paketin uudistunutta Sunnuntain lehtitaikinalevyä, jotta oli paljon taikinaa jolla leikkiä, kokeilla ja tehdä mahdollisimman paljon eriliaisia vaihtoehtoja.

2Ensimmäisenä pääsi kokeiluun uutuus maku Dronningholmilta, vaniljainen puolukka-kirsikkamarmeladi, jonka punainen väri varsinkin sopii täydellisesti halloweeniin. Tämä makuyhdiselmä toimi todella hyvin ja yllätti mut ainakin iloisesti :)  Muuta ei sitten tarvittu kuin terävä veitsi, jotta leikkaaminen ja muodoilla leikkiminen olisi helppoa. Päätin aloittaa vaikeimmasta muodosta, eli lepakosta. Laitoin kaksi levyä päällekkäin jotta kummastakin puolesta tulisi identtiset. Ensin piirsin aina kärjellä kuvion taikinaan, jonka jälkeen alkoi itse leikkaaminen!

3Marmelaadia pohjan päälle veitsellä levitettynä ja toinen puoli päälle. Sinetöin sivuja todella hellästi vain kostein sormin, sillä uuni hoiti loput.

4Uunista tulikin ulos sitten veiskauhuinen lepakko punaisilla silmillä.

5Punainen väri toimi niin loistavasti tässä yhteydessä, että halusin kokeilla sitä toiseenki muotoon, jonka ehkä lopputulos oli veikein ja helpoin tehdä! Levytaikina keskeltä puoliksi, jotta tulee kaksi neliön muotoista palaa. Veitsellä suikaloin 2/3 levystä ohuiksi osioiksi ja laitoin haluttua marmelaadia sivulle. Sitten leikattuja osioita aletaan asetteleeman ristikkäin marmelaadin yli, kiinnittäen ne taikinaan kiinni kostein sormin ja lopuksi leikkavin sivun siistiksi.

6Kokeilin toiseen tehdä vielä luumumarmelaadilla, ohuimmilla ja hieman erikokoisilla osoioilla, niin kumpikin toimi ihan loistavasti :) Silmä tein nopeasti pienistä torttutaikina levyistä ja marmelaadi pisteistä.

7Pian pienet muumiovauvat olivatkin valmiit ja herkullisia :P Nämä oli ehdottomasti mun suosikkeja, niin helppo tehdä ja kivan tuntuisia syödä.

8Omena-kanelimarmeladistä tuli ehkä mun ja Sampan suosikki. Tätä voi käyttää vaikka mihin ja esimerkiksi viimeviikolla kun teimme lettuja, niin yhtäkkiä hillo loppui kesken, niin tämä sopi niiden väliin loistavasti! Oranssihtavasta sävystä tuli mieleen heti kurpitsat, joten kaivoin mun pyöreän muotin esiin ja muutalamma veitsen vedolla, oli pian kurpitsat valmiit. Ylimääräisestä taikinasta tein vielä varret kurpitsoihin jotta lopputuloksena ei olisi vain ilkeä naama, jotka laitoin lopuksi kahden pyöreän taikinanpalan väliin.

9

10Ja näin syntyivät pyöreät pienet ilkeät kurpitsat.

11Mustasta luumumarmelaadista tuli taas ensimmäisenä mieleen pääkallo, jolloin taitoin yhden levytaikinen puoliksi ja piirsin veitsen kärjellä taas muodon valmiiksi.

12Marmelaadia pohjalle ja kun kansi on paikoillaan, tein alas vielä viillot hampaista :)

13Ja lopputuloksena oli pelottava pääkallo .

14

15Jos innostutte itse leipomaan ja haluatte voittaa tuotepalkintoja, voi siihen osallistua jakamalla kuvan valmiista leivonnaisesta Instagramissa #UUDETMUODOT ja @dronningholm. Lisätietoa kampanjasta ja kilpailusta saa osoitteesta www.dronningholm.fi ja www.bunge.fi/sunnuntai. Palkintona arvotaan viikoittain Dronningholm-tuotepalkintoja (yhteensä 7 viikon ajan) Kammottavia leivontahetkiä kaikille!

gifi

Yhteistyössä Indiedays & Blogirinki


24 Responses to “Kammottavia herkkuja Halloweeniin”

 1. Venla K. sanoo:

  Aivan älyttömän upeita!

 2. Nimetön sanoo:

  Kivoja ideoita :)

 3. O sanoo:

  Miksi et julkaise usein videoita blogiin, vaan pelkästään youtubeen ? Esim nyt sunnuntaivideo on vaan youtubessa ?

 4. Iina / MouMou sanoo:

  Eikä! Pakko testata muumiovauvoja! :D

 5. Aino sanoo:

  Hauskoja ideoita :D

 6. Nessi sanoo:

  Hei, tää ei nyt liity tähän postaukseen olleskaa, mutta muistanko oikein että sulla on semmonne koriste ananas sellainen kultanen. Nii ookko sen mistä ostanu ja tiiäkkö mistä sellasii vois saaha? :) Oon koittanu nimittäin ettii tässä sellasta joku puol vuotta eikä mistää tunnu löytyvän :/

  • Uino Uino sanoo:

   Se on H&M homesta iso kynttilä, josta kynttilän sulatin :) Siellä olen yhä nähnyt! Se itseasiassa juuri viimevk tippui lattialle ja hajosi…

 7. Emma sanoo:

  Hei! Kysymys ei liity mitenkään postaukseen, mutta sulla on joskus ollut niitä tauluja jotka on koostunut monesta eri ”osasta”. Muistatko mikä se nettikauppa oli nimeltään mistä niitä sai tilailtua? :)

  • Uino Uino sanoo:

   Ne on Desenion nettisivuilta :)

   • Emma sanoo:

    En tarkoita noita julisteita vaan sulla oli joskus pari kolme vuotta sitten olkkarissa tms joku punaisen sävyinen ja tais makkarissakin olla jonkinmoinen.. blogin kautta saatu taulu :) muistuisko mieleen.. :D

 8. paulii sanoo:

  Ihania!! Rakastan Halloweenia ja joulutortut on mun ihan lemppari joululeivonnaisia! Harmi vaan, että olen juuri toista viikkoa Nykissä ja on tullut mässättyä niiin paljon, että päätin palattuani olla herkkulakossa jouluun saakka. Ainoa poikkeus saa olla piparitaikina sitten, kun niitä leivotaan.

 9. Janni sanoo:

  Sun pitäis perustaa leivontablogi myös <3 ihania!

  Ehdota, että jatkat yhteistyötä myös jouluna ja tee uudenlaisia joulutorttujakin? ;)

  • Uino Uino sanoo:

   Hahaa ei riitä inspis ihan siihen ja meistä tulis Sampan kanssa niin isoja muutaman kuukauden jälkeen ;D Näissäkin olin ”no vien kavereille” kahdessa päivässä hävinneet… Silloin tulee tehtyä aina torttuja automaattisesti, pitää katsoa jos jotain hauskaa keksisi :)

 10. Kiia sanoo:

  Noi on tosi hienoja! Sääli etten voi sietää torttuja :/ :D

 11. Sari sanoo:

  Aivan mahtavia ja tosi hienosti piti näköjään tuo lehtitaikina muotonsa leivonnaisissa.

 12. Hanna sanoo:

  Wau! Aivan mahtavia! :D

 13. Mursu sanoo:

  No siis aivan älyttömän siistejä! Kokeiluun menee heti!!

Kommentoi