Makaronilaatikko

20.02.2017

Makaronilaatikko on ehdottomasti yksi helpoimmista ohjeista mikä tuntuu olevan monien lemppariruoka, mutta tuntuu etten saa siitä ikinä täydellistä. Miten siinä voi edes mennä pieleen kun ohjeet ovat niin yksinkertaiset, en vain ymmärrä. Joko mausteita ei ole tarpeeksi ja maku on tylsä, tai laatikosta tulee liian vetistä ja hajoaa heti kun haarukalla koitat ottaa haukkua. Koska Samppa oli tuonut jääkaappiin paljon jauhelihaa, päätin hyödyntää niitä isoon laatikkoon ja kokeilla vielä kerran. Eli normaalin kokoiseen vuokaan riittää suunilleen puolet tästä annoksesta. Jos tekee tämän kokoisen, voi sen tehdä myös kahteen isoon vuokaan jotta ruokaa riittää koko perheelle pariksikin päiväksi!En edes muista milloin viimeeksi olisin tehnyt (tai koittanu tehdä) makaronilaatikkoa ilman tex mex maustepussia, se on vaan pakollinen! Vaikka maku hieman katoaa kaiken tuon makaronin sekaan, tulee se juuri oikean verran esiin. Näitä mausteitahan löytyy erimakuisina ja vahvuuksina hyllyiltä, mutta meidän suosikki on Hot Cayenne. Mausteinen ja juuri sopivasti tulinen.

Ohjeesta voi helposti jauhelihat korvata soijarouheella, laittaen hieman tomaattipyreetä yms. sekaan.

MAKARONILAATIKKO (1 iso tai 2 normaalia vuokaa)

RAAKA-AINEET

1o00g jauhelihaa

(halutessasi 2 sipulia, itse en käyttänyt)

2 pussia Tex Mex maustepussia Hot Cayenne (Santa Maria) + 1,5dl vettä

1,5 tl suolaa

700g makaronia + 1tl suolaa

Munamaito

12dl maitoa

5 kananmunaa

2 tl suolaa

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1,5 tl paprikajauhetta

+ laatikon päälle 4 dl emmental- tai mozzarella juustoraastetta

*

VALMISTUS

1. Laita vesi kiehumaan makaroneille ja mausta vesi suolalla, katso suhteet pussin kyljestä. Kaada makaronit kiehuvaan veteen.

2. Paista ensin pannulla hienoksi pilkotut sipulit ja lisää sekaan jauheliha. Jos et käytä sipulia, ala ruskistamaan jauhelihaa pannulla. Mausta ruskistuneen lihan joukkoon suola jaa lisää maustepussien sisällöt, sekä vesi. Anna hautua ja nesteen kadota hiljalleen.

3. Sekoita isossa kuhossa valmiit makaronit ja maustetut jauhelihat keskenään. Kaada voideltuun vuokaan /vuokiin.

4. Sekoita nyt kulhossa munamaidon ainekset keskenään, maito, kananmunat ja mausteet huolellisesti vatkaten. Kaada laatikon joukkoon niin että lihamakaroni peittyy juuri ja juuri.

5. Anna laatikon valmistua kuunin keskitasolla tunnin ajan 200 asteessa. Viisi minuuttia ennen valmistusta voit lisää laatikon päälle juuston, jotta se ehtii sulata.

Anna laatikon hetken vetäytyä ja jäähtyä, tarjoile haluamasi kastikkeen ja salaatin kera.


8 Responses to “Makaronilaatikko”

 1. erkki esimerkki sanoo:

  eikö oikein tuo ketsuppi osunu tuohon ite ruokaan?

 2. Ida sanoo:

  Laitapa koskenlaskijajuustoa sekaan niin tulee aikas ÖVERIHYVVÄÄ :P

 3. Miemma sanoo:

  Heips, oikein kiva blogi sinulla, vasta vähä aika sitten löysin tämän. Makaronilaatikon maku on minullakin monesti erilainen mutta koitappa pienemmällä lämmöllä paistaa.. Mulla on yleensä max.170 astetta. Mausteina käytän jauhelihamauste (suolaton) ja erikseen suolana herbamarea, sweet chili-kastiketta ja pippuria, joskus lisään myös yrttisen/valkosipuli tomaattimurskan. Munamaitoon laitan mausteeksi pestoa ja ruususuolaa (ruususuola paremman makuinen kun tavallinen) :)

 4. Jonna sanoo:

  Älyttömän hyvä makaronilaatikko! Kiitos ohjeesta :)

 5. Emmi sanoo:

  Laitoin testiin tän reseptin ja tuli superhyvää! Näitä reseptipostauksia saa tulla jatkossakin

Kommentoi