Tomaatti basilikapasta

21.03.2017

Ehdottomasti lempipastani ja syötiin tätä itsemme ähkyyn Roomassa :D Italiassa tämä on vain ihan omaa luokkaansa ja hyväähän tästä tuli, vaikkei tarpeeksi lähelle päästy sitä oikeaa makua. Koska tässä on niin vähän raaka-aineita, niin panostin hieman ja ostin ”kunnon” italialaista(jos mua ei huijattu) spagettia ja luomua muissakin tuotteista. 

TOMAATTI BASILIKAPASTA

RAAKA-AINEET

1 rkl oliiviöljyä

1-2 valkosipulikynttä

1 prk kuorittujatomaatteja tomaattikastikkeessa

kourallinen miniluumutomaatteja

tuoretta basilikaa

mustapippuria ja sormisuolaa

+ haluamaasi pastaa, parmesaania, halutessasi kanaa yms. sekaan.

*

VALMISTUS

1. Laita ensin kattilaan vesi kiehumaan pastalle, jotta se valmistuu samalla kuin kastike on tulossa.

2. Kuumenna pannulla oliiviöljy, lisää sekaan murskatut valkosipulinkynsi(tai kynnet).

3. Avaa tomaattipurkki, pilko veitsen/puukon avulla tomaatteja purkista ja kaada koko sisältö kuumalle pannulle. Heitä pannulle miniluumutomaatit kokonaisina tai puolikkaina. Anna kiehehtaa hetken ja laita pannu keskilämmölle.

4. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan, välillä maistellen. Itse heitin näitä aika reilusti :D

5. Kun kastike on hieman hautunut, pilko joukkoon kourallinen basilikaa ja muutamia lehtiä. Tämäkin on todella iso makuasia, joten maistele.

6. Kaada valmiit pastat siivilän läpi, sekoita ne suoraan valmiin kastikkeen joukkoon tai tarjoile erikseen että jokainen voi laittaa haluamansa määrän kastiketta.

+ lisää päälle parmesaania ja myös kana tähän sopii myös, jos haluat lihaa joukkoon. Mä tämän pelkän tomaattikastikkeella.

Sampalle laitoin reilusti juustoa ja kanaa joukkoon ;)


6 Responses to “Tomaatti basilikapasta”

 1. andree sanoo:

  Muistathan, että kaikki ei seuraa sinua snapissa/instassa/youtubessa, joten kannattaa pohjustaa tekstejä hieman. Esimerkiksi blogisi lukijoilla ei ole hajuakaan että olet ollut Roomassa, koska et ole siitä mitään täällä maininnut… :) Moni varmasti sinua seuraa monessakin kanavassa, mutta moni pelkästään blogin kautta. Vanha info snappiseuraajille voi olla uusi blogisi lukijoille :) Kannattaa pitää se mielessä! Tykkään blogistasi, mutta tämä on häirinnyt hieman.

  Ihanaa kevättä!

 2. Julia sanoo:

  Jes, mahtavaa kun teet tällasia kasvisruokapostauksiakin! Tää lähtee ehdottomasti testiin :)

 3. Fafas sanoo:

  Ei liity postaukseen, mutta halusin kysyä sulta kun en muita pidennyksen omaavia saa päähäni. Osaatko sanoa voisko pidennykset toimia tuuhennusmielessä ohuthiuksiselle? Pelkään, että se laittokohta sit näkyis hiusten läpi..

 4. Sofia sanoo:

  You look great! Hugs from Zurich //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

 5. Aaro sanoo:

  Siis en oo taas muutamaan ikuisuuteen jättänyt kommenttia (sorii) mut nyt on pakko tulla huutamaan AAMEN! Pasta Pomodoro on vaan pastojen jumala ja munmieletä kaikki vois elää pelkästään sillä. Kyseinen annos on ehdottomasti mun lemppari juuston, tomaatin ja vehnän pyhästä kolminaisuudesta (muut on pizza ja toastit, heh)

  En väitä että sun pastassa olis mitään vikaa mut en voi olla jakamatta omia tipsejä, koska *käsi sydemmellä* mun tekemä tomaattipasta on parempaa kuin mikään muu, heh. Ei edes Roomassa missä syömäni annos oli pettymys, tosin se rafla oli muutenkin vähän floppi..

  Mutta siis ite tykkään paistaa valkosipulin kanssa pannulla myös sipulia runsaassa oliiviöljyssä ja voissa, erittäin tärkeää, lisätä italiasta tuotua pastamaustetta ja tietty mielummin tuoreita tomaatteja kuin purkista, tosin purkistakin tulee super hyvää. Kun pasta on melkein aldentte heitän vedet pois ja pastat kuumalle pannulle jossa heittelen ne tomaattikastikkeen sekaan jotta ne vähän paistuu (se voi!) ja tekee lopputuloksesta paremman kuin tavallisen rafla-annoksen. Nopee paisaminen saa pastan maistumaan oikeesyti siltä kun sitä söis Italian auringon tai tähtitaivaan alla :)

  Kuvat on muuten tosi mageet ja antisin lähes mitä vaan jos saisin jostain tomaattipastaa nyt heti, hah

  Love, Aaro

 6. Maia sanoo:

  Tykkään ihan hirveesti sun resepteistä. Super iisejä mutta maistuvia ! olisko mahdollista että keräsit sun kaikki reseptit välilehdelle linkkeineen? helpottaisi huimasti niiden selailua :P

Kommentoi