Pentu tulee kotiin

07.04.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Mustin ja Mirrin kanssa. Eli kuten otsikosta arvaatte, meidän nyt muutaman vuoden haave toteutuu ja nyt kun julkaisen postauksen, ollaan juuri saatu pentu syliin. Meitä on nyt tässä perheessä neljä ja en voi edes kuvailla kuinka iloinen olen nyt! Ja kuten varmaan arvaatte, noiden edellisten juttujen takia pidin tämän lopuksi hieman salassa. Ai että on ollut vaikeaa kyllä olla kertomatta mitään teille, koska nää on sellaisia uutisia että haluisin vain heti kertoa siitä ihan jokaiselle. Huomenna saatte parempaa postausta pikkuisesta, mutta nyt mä olen autossa, tämä läppäri sylissä takapenkillä nokka kohti Helsinkiä. Ollaan siis matkalla hakemassa uros pentua ja sitä ennen piti tietty laittaa koti kuntoon ja hankkia kaikki tarvittavat pennulle.

Monet jutut löytyi jo himasta, kuten kulhot ja peti, mutta listalla oli vielä vaikka mitä. Suunnattii siis tuossa yksi ilta lenkille Sanhon kanssa Hertsikan ihanaan Mustiin&Mirriin, mikä nyt onkin tuttu paikka. Oli se varmaan kyllä tolle toiselle hieman outoa kun kassit oli täynnä ruokaa ja leluja, eikä mikään ollut hänelle.. vaikka kyllä se nyt oman herkun sai <3

Leluhylly on aina Sanchon lemppari :D

Kohta meillä olikin edessä iso säkki Purenaturali penturuokaa, kaksi kassia muita kivoja juttuja (mukaan lukien koiran pää näköjään,..) ja yhdessä pussukassa sitten oli suloinen ylläri meille, tai no enemmänkin pennulle.

Eli sieltä löytyi super söpö vaippakakku! Voitteko kuvitella :D Vaikka koira on koira, oli tämä ideana todella ihana ja ennen kaikkea hauska! Tuossa siis on käärittynä pissa-alustoja ja muita pikku juttuja pennulle, kakkapusseja, leluja, herkkuja jne. Noita kaikki olin hankkimassa kuitenkin, mutta ne tulikin loistavasti omassa kauniissa paketissa. Tästä saa aika hauskan lahja uudelle omistajalle tai jos joku haluaa jopa järjestää pienet ”puppy shower”:it, jossa pentu pääsee sosiaalisoitumaan.

Vaikka leluja jo löytyy, halusin pari mitkä eivät jo tuoksu toiselle koiralle ja joilla myös kummankin helppo leikkiä. Koti täynnä jo puruleluja, palloja, mutta pari omaa pehmolelua on aina kiva. KONGin pieni vinkulelu, värikä leijona ja pitkä vinkuva pupu. Noi oli jotenkin niin hellyyttäviä, vaikka en tiedä miten kauan toi lellona pysyy elossa koska on aika pehmeä ja voin kuvitella että pääsee aika retuutettavaksi :D

Sitten yksi tärkein, eli hyvät hihnat ja valjaat valmiina! Kaulapanta + normihihna löytyy jo Sachon pentuajoilta, meillä on vieressä niin paljon kuitenkinluontoa ettei mikään ole parempaa kuin pitkät flexit joilla koira voi mennä minne haluaa, pääsee oikeasti haistelemaan, paikkoihin minne ei sitten itse tarvitse aina hyppiä perässä. Sancholla on ollut tämä sama 8metrin flexi jo hetken käytössä ja tuo on ollut sen verran loistava että olihan sitä pakko hankkia samanlainen, mutta hieman kumpaaki päivitellen. Eli nyt tilasin erikseen kiinnitettävät boxit kumpaakin, Siihen saa loistavasti kakkapussin, kuten Sancholla on kiinni tai herkkuja, kuten pennulla on. Yleensä kun pussin on jotenkin sidottuna milloin missäkin, tai herkut eri takkien taskujen pohjalla.

Kummassaki on edessä joustava lisäosa, joka antaa periksi äkkiliikkeissä. Tämä on kyllä ihan loistava merkki! Lisäosista löytyi myös kaksois hihna, minkä pystyy kiinnittämään yhteen flexiin. Mun lempparit on olleet jo neljä vuotta myös Rukan Comfort valjaat, varsinkin nämä mustat koska muuta värit on meillä pintttynnet jossain vaiheessa. Pikkuiset S kokoiset on valmiina, jotka menee varmaan no… hetken ajan ja valmiina on L kokoiset, kun pentu on täyskasvuinen. :D

Lopuksi perus juttuja, kuten oma hampaiden hoitosetti, shampoo, sen kanssa kaveriksi tietty pyyhe. Nykyiset kynsisakset olivat kokeneet mm. sanchon hampaat, joten kyllä sitä piti uudet hankkia että sekin kokemus alkaisia mukavasti. Niin monet olivat tätä merkkiä kehuneet, että ei voinut muuta kuin luottaa muiden sanomisiin. Kuvasta jonkun takia jäi puuttumaan melkein tärkein, eli Extreme Stain and Odour Remover, jonka avulla saa kaikki hajut poistettua. Siivottiin kotin niin tip top kuntoon ja tälläkin vedettiin lattia läpi, ettei mitään Sanchon vanhojen jälkien hajuja ole jäänyt minnekkään.

Nyt kun kaikki käytännön asiat taitaa olla kunnossa.. enää puuttuu koira.


20 Responses to “Pentu tulee kotiin”

 1. emma sanoo:

  tosta vaippakakusta tuli mieleen äitiyspakkaus – koiralle :D ihana idea!

 2. R sanoo:

  Onnea pennusta! :) innolla odotan lisää postauksia, itsellekin nimittäin tulossa ehkä koira kesän lopulla. Millaiset oli Sanchon ensireaktiot?

 3. Roosa sanoo:

  Onnea uudesta perheenjäsenestä! Jään innolla seuraamaan pikkuisen Pablon kasvua <3

 4. Emmi sanoo:

  Heippa,

  Sanon aivan ensiksi, että en halua olla ilkeä tai kuulostaa ilkeältä. Korvaani kuitenkin särähti tuo, että olette hankkineet koiralle valjaat jo valmiiksi. Koiran tulisi aina olla mukana ostamassa valjaita, jos sellaiset hankitaan! :)

  Jos valjaat ovat epäsopivat (liian isot tai liian pienet) voivat ne aiheuttaa vakavia, kipeitä lihas- ja liikerataongelmia koirille, joista voi johtua tulevaisuudessa esimerkiksi ongelmat lenkitettäessä ja ns. käytöshäiriöitä. Valjaat tulisi aina tsekata sopiviksi koirafyssarin kanssa, eikä lemmikkikaupan myyjällä kokemus useimmiten riitä oikeiden valjaiden valitsemiseen (varsinkaan, jos koira ei ole paikalla). Monet ihmiset eivät tätä tiedä ja käyttävät usein epäsopivia valjaita.

  Kaikkea hyvää teille ja onnea uuden koiran kanssa! :)

  • Uino Uino sanoo:

   juuri tämä malli on sellainen joka menee tämän maillisille koirille hyvin, monet manssit käyttää ja näissä todella paljon säätövaraa :) Usko pois, kyllä tiedän mitä teen ja olen näissä asioissa itsekkin hyvin tarkka. Koon tiedän olevan oikea, koska pienempi koko menee sancholla (liian pieni siis Pablolle) ja isompi koko on jo paaaljon isommille roduille. Kiitos!

  • Kuka raahaa koirafyssaria mukana sanoo:

   Entä jos lähellä ei ole eläinkauppoja tai tilaa netistä valjaat? Useita malleja ei saa musti ja mirri myymälästä!

 5. Reetta sanoo:

  Meillä on ollut nuo samanlaiset kynsileikkurit jo 27 vuotta ja on vieläkin ihan uuden veroiset, joten ehdottomasti hyvä hankinta! :)

 6. Koirakuume iski sanoo:

  Voi että! Onnea uudesta perheenjäsenestä!
  Ihanaa, että Sancho sai vihdoin kaverin♡
  Tässä tulee itsellekin tosi iso koirakuume kun kattoo tätä teidän uutta söpöläistä!
  Pakko tähän sanoa, että en ole oikeastaan koskaan pitänyt pienistä koirista (olen enemmän isojen koirien tyttö ;D), mutta Sanchossa on jotain mitä olen alusta asti ihaillut ja nyt kun vielä Pablo tuli niin sekin sulatti sydämen♡
  Olette ihana pieni perhe!♡

 7. . sanoo:

  Hei, nukkuuko teidän pentukoira sängyssänne yöt vai missä? Meille tuli myös vähän aikaa sitte pentukoira joka nyt pissailee sitten yöllä sänkyyn..

  • Uino Uino sanoo:

   nukkuu koska sanchokin, kummatkin viihtyy peiton alla. No meillä nyt ekoina päivinä aina kun pentu herää, jostetaan lattialle jossa pissimatot. Se tekee aina siihen ja sit nostetaan takaisin, yleensä tää toistuu 2 kertaa yöllä. hyvin toiminut!

 8. Ida sanoo:

  Eiiikääää kun maailman söpöin juttu toi vaippakakku!!!! :D <3

  Onnea pennun johdosta! Muistakaa nauttia se on ihanaa aikaa ja kestää vaan niin hetken.

  Nimimerkillä kohta vuoden ikäisen teiniriiviön omistaja :D

 9. Anna sanoo:

  Paljon onnea perheenlisäyksestä! ❤️ Ihana kuulla, että muutkin vähän höpsähtää pennun tullessa taloon ja tuota vaippakakkua olen joskus miettinyt koiralle, mutten ole tohtinut toteuttaa

 10. Kasvattaja sanoo:

  Kuka ostaa pennulle flexin? Kiitä onneas ettei hihnan päässä ole 50kg dobermannia

  • Uino Uino sanoo:

   Koska penunulla myös ihan normi hihna :) felxien kanssa koirat pystyy leikkii kahdestaan ja mennä metsäss pidemmälle.

 11. Viivi sanoo:

  Moikka, en löydä minkä merkkinen toi fleksi on? En tiiä menikö vaan ohi. Kiinnostaa, koska itselleni on tulossa toinen bichon ja tuo fleksi kuulosti todella hyvältä :)

Kommentoi