11.04.2017

INSTAGRAM @SanchoAndPablo

1. Minkä rotuisia ja ikäisiä Sancho ja Pablo ovat?

– Sancho on hieman päälle 4-vuotta, rodultaan englanninkääpöterrieri, Pablo kohta 9vk manchesterinterrieri.

*

2. Miten päädyitte näihin rotuihin?

– Kävin netissä kaikkia rotuja läpi, jotka karsin ensin koon mukaan, turkin mukaan (halusin lyhyt turkkisen ja melko helppohoitoisen) ja kaiken etsinnän jälkeen pari rotua oli jäljellä, toinen niistä oli itseasiassa manssi, mutta päädyttiin eka enkkuun koon vuoksi ja tämä olikin loistava päätös. Tällöin jo hieman puhuttiin että jos otetaan joskus toinen koira, se voisi olla Manssi. Tässä kolme viimeistä vuotta ollaan katseltu tosi paljon rotuja, mutta aina palattiin takaisin manchesterinterrieriin. Se tuntui sopivalta ja luonteeltaan, tavoiltaan melko samanlaisia enkun kanssa. Tavattiin myös livenä yksi sattumalta, muutamaankin otteeseen ja se oli menoa sitten, se tuntui niin oikealta.

3. Miksi halusitte toisen koiran?

– Mulla nyt on ollut koirakuume jo kolmisen vuotta, mutta nyt tämän viimeisen puolenvuoden aikana se on ollut super paha. Tuntui välillä ettei mikään muu mennyt mielessä kuin koirat, Rooma reissullakin mun kamera täyttyi myös koirien kuvista… Halusin että Sancho saa myös kaverin, onhan tuo koira kuitenkin laumaeläin ja välillä joudutaan olla poissa kotona. Kaiken tämän lisäksi meillä riittää rakkautta sen verran, että toinen koira tuntui täydelliseltä idealta. Jännällä tavalla kaikki nyt tuntuu olevan juuri niin kuin pitäisi. Tämä oli se mitä puuttui.

4. Mistä hankitte Pablon, hinta jne? 

-Näihin en halua vastata, ihan sen takia koska olen oppinut että tietyt asiat pitää pitää vain itsellään. Hintoja yms. voi tiedustella kasvattajilta. :)

5. Mitä eroa koirissa on ulkoisesti?

– Sancho on täyskasvuinen ja Pablosta tulee häntä hieman isompi. Vaikea vielä sanoa minkä kokoinen, tuo 9vk pentu on nyt reilu 3kg painava jo :D Säkä tulee olemaan n.40cm (tai tuo on se ”ihanne”korkeus). Korvat eivät nouse kuten Sancholla, sekä kuono muodossa ja kehossa pieniä eroja.
6. Mistä nimet Pablo ja Sancho?

– Kummallakin tosi samanlainen tarina, katsoin nimisivustolta poikien nimiä ja tykätään Sampan kanssa molemmat paljon Espanjalaisista nimistä. Luettin nimiä ja tuolloin vahingossa osui kohdalle Sancho kun nimiä luettelin, kumpikin hiljeni hetkeksi ja katsoi toisiaan. Ainoa nimi joka tuntui sopivan ja jäi mieleen, Pablon kanssa kävi aivan sama juttu. Ainoa nimi joka miellytti oikeasti heti molempia :D

*

7. Kauan mietitte koiran hankkimista?

– Sanchon joku vuosi vakavasti, vaikka tiesin aina että jossain vaiheessa kun muutan himasta niin koira tulee kyllä taloon. Pabloa noin kolmisen vuotta, koska tiedettiin että Sancholle kyllä tulee kaveri varmasti ja rotukin oli hyvin jo tiedossa.

8. Miten koirat tulleet toimeen?

– Paljon paremmin kun osasin odottaa! Tosi samanlaiset leikki tavat ja aika energisiä pakkauksia, päivä päivältä mennään. Aluksi Sancho halusi ukkua yksin eikä päästänyt lähellekkään omaa ruokaa tai herkkua, nyt nukahtelee välillä vierekkäin ja ihmettelee heti kun pentu lähtee yksin lenkille.  :D

9. Onko Sancho mustasukkainen, huomioitteko molempia?

– Alussa oli ehkä välillä pientä mustasukkaisuutta havaittavissa, mutta todella vähän. Aina kun pentua huomioitiin, niin samall myös Sanchoa. Joko kumpaakin samaan aikaa tai toinen toista. :) Siihen ollaan juuri keskitytty että saa saman verran huomiota tai alussa Sancho jopa enemmän.

*

 10. Miten Pablo sopeutunut?

– Siis todella rohkea poika ollut! Toisen päivän jälkeen oli jo kuin kotonaan, haluaa moikata kaikkiva ihmisiä ja koiria. Parasta on se että tullut hyvin Sanchon kanssa toimeen ja hakeutuu sen lähelle. Vaikka jotkut sanooa että voi mennä hetki että kiintyy uuteen koiraan, niin tuntuu hän jo perheenjäseneltä eikä enää arkea voisi enää kuvitella ilman kahta koiraa <3

Tässä oli nyt nää kysytyimmät kysymykset, pari postausta taaksepäin näette videon pennun ekoista päivistä Sanchon kanssa :)


3 Responses to “”

  1. Nelly sanoo:

    Koulutatko myös Pablon itse ? Olisi mielenkiintoista kuulla siitä enemmän ! Ja voi vitsi kuinka suloisia noi on yhessä <3

  2. Pipsa sanoo:

    oli tosi kiva postaus muutamasta kirjotus virheestä huolimmatta.<3

  3. Nimetön sanoo:

    Sydän sulaa <3

Kommentoi