Pastor

15.05.2017

Pitkästä aikaan oli pakko tehdä ravintola suositus! Mulla näitä kun tulee erittäin harvoin, sillä vaikka Helsingissä on kivoja ja ihania ravintoloita, on harva niin hyvä että siellä tekisi mieli käydä aina uudestaan ja ruoka on joka kerta yhtä loistavaa.Näistä kahdesta oli pakko ottaa ”pariskunta”kuva, koska molemmat oli niin keväisesti pukeutuneet, minä ja Lotan mies Joonas oltiin suunilleen kokomustissa. :D Pidettiin reilu viikko sitten pariskunta dinneri, jota pitäisi muistaa harrastaa vähän useimmiten. Seura oli mitä loistavinta ja niin oli onneksi ruokakin. Mietittiin ravintolaa ja päätin ehdottaa Pastoria, sillä siitä oli jo hetki vierähtänyt kun siellä kävin. Lotta onneksi tästä innostui, koska ei ollut vielä sielä edes käynyt ja Joonas ei edes tainnut tietää että sielä saa ruokaa.

Ensinnäkin tykkään paikan fiiliksestä, se on niin rento, mutta tyylikäs. Voi tulla vaikka vaan drinksuille, päivälliselle kaverin kanssa tai romanttiselle illalliselle miehen kanssa. Täällä oli myös yksi vuosi meidän BikBok porukan pikkujoulut! Eli isotkin porukat mahtuu loistavasti. Oli pakko kopioida seuraava teksti heidän sivuiltaan, etten ala tätä väärin kääntämää:

”In Pastor we serve food inspired by Nikkei cuisine which isa traditional mix of Peruvian and Japanese flavors. Nikkei isa fresh combination of spices and ingredients from these two cultures and our chefs at Pastor have given it their own touch.”

Eteen voi jäädä drinkeille, tilata kun odottaa pöytää tai nauttia ennen ruokaa. Nuo kolmikko tilasi jokainen aika erilaiset juomat, mä vaan rehellisesti jälleen kerran mietin limua… jonka tilasin vasta itse ruuan kanssa. Maistoin silti vähän jokaista, yksi ei ollut ollenkaan mun makuun, mutta Lotan takavasemmalla oleva juoma oli todella hyvä! Lemppariani, passionhedelmää.

Vaihtoehtojakin on monia, voi ottaa kunno menut, tai valita itse alkuruuasta lähtien, jakaen niitä vaikka koko pöytäseurueen kanssa. Me otettiin jokainen omat pääruuat ja toisen puoliskon kanssa, jaettiin siiten lisuka. Mulla oli ihan mahtava kala-annos, Samppa söi kanaa ja meillä oli sivussa puoliksi iso papar bravas annos. Ei kyllä jättänyt paikka tälläkään kertaa kylmäksi, tää on ehkä oikeasti paras kala-annos jota oon syönyt. Sitä tekee nyt aika paljon mieli, kun kuvaa katson tässä… Ainoa pieni ja tyhmä pettymys oli se, ettei listalla ollut enää heidän super hyvää guacamolea alkuruuissa. Rakastan sitä, tuokaa se takaisin!

Kaikki maut sopi keskenään, tästä tuli ranskalaisten kanssa ihan helposti täyteen ja teki mieli nuolla lautanen kiiltäväksi. Lotan ja Sampan kananrinnat oli kuulemma ihan täydellisiä, eli onnistunut reissu vaikka noi Joonaksen ribsit eivät saaneet häneltä ihan täysiä pisteitä. Tästä on tullut kyllä ihan yksi lemppari mesta, jos haluaa vähän paremmin ja ajan kanssa. Myös joka kerta kun olen käynyt, (ehkä noin kuusi tai seitemän kertaa) on myös palvelu ollut todella hyvää.

Olisi muuten ihan super kiva kuulla teiltä ravitolasuosituksia, voi olla siis ihan edullinen snägäri tai vaikka hieno ravintola. Mä en niin usein ulkona käy syömässä ja tuntuu että aika monet paikat on jo käyty läpi ja suosikkeja on vain kourallinen. Silti on aina niiden lisäksi kokeilla jotain uutta, sillä joskus pettyy, mutta joskus ei! Kaikilla on ruuan suhteen niin eri maku, mä tykkään voimakkaista mauista ja ruuasta jonka kaikki ainekset mä tiedän :D Eli nyt laittakaa suosikki tai pari kommentteihin, saa myös perustella miksi tykkää käydä tai onko joku suosikkiannos?

Mun tämän hetkiset lemppari paikat: TreffiPub, Pastor, Tortilla House, SOMA. Kuten huomaatte kaikki aika erilaisia, mutta näissä mä varmaan vuoden sisällä oon käynyt eniten tai tilannut niistä ruokaa kotiin. Muitakin hyviä ravintoloita tulee mieleen, mutta mikään ei yllä näiden tasolla. Treffistä saa niin hyviä purgereita, Pastorin guacamole ja kala-annokset osuu aina nappiin, Tortilla Housen salaatit ja burritot on niin yksinkertaisia, mutta niin loistavia kastiketta myöten ja SOMAn sushiburritojen maut menee ihan uudelle tasolle. En oo muuten käynyt sushiravintolassa varmaan 3kuukauteen, mutta tuonne aina välillä eksyy…


12 Responses to “Pastor”

 1. Marinana sanoo:

  Pastor on kyllä hyvä! Vähän saman tyylinen on Twisted Kampissa. Menee enempi silti tonne thaikkujen suunnille (mutta fuusiotwistillä!) ihan törkeen hyviä ribsejä (parempia ku noi Pastorin). Oi nyt alko tekee mieli Twistedin ruokaa…

 2. Anna sanoo:

  Suosittelen kesällä käymään Lonnassa syömässä, oltiin viime kesän siel ja aivan loistava paikka. Hyvää ruokaa, loistava palvelu ja rento meininki vaikka vähän hienompi paikka olikin :)

 3. Veera sanoo:

  Cavernalle iso iso suositus!! Ja siis varsinkin illallisbuffetille. Palvelu mitä parhainta ja ruoka ihanaa. Hintaa 40e/hlö :)

 4. Oi kun näyttää hyvältä! :)

 5. a sanoo:

  Randomein kysymys ikinä, mutta mistä teidän toi monikerroksinen pyykkiteline on :D näyttää niin näppärältä!

  • Uino Uino sanoo:

   Haha ihana, siis se oikeasti on ;D Samppa tais ostaa Tokmannista, rikko edellisen ja laitoin hakemaan uutta… olin ihan et mikä tää on!? mutta ollut kätevä ja tilava :)

 6. Viivi sanoo:

  Mä suosittelisin Sandroa! Ihanaa ruokaa ja erinomainen palvelu :)

 7. Mari sanoo:

  Hei Aino :) Tässä vinkkejä melko ronkelilta ravintolassa-kävijältä: The cock, Holiday, Passio, Ragu, Pastis, Vinkkeli, Hoku, Fisken på Disken, Tokyo 55, Izakaya, (lämpimänä kesäpäivänä) HSS Boathouse ja toki kaikki BW ravintolat, erityisesti Farang :)

  Kiitos kivasta blogista ja hyvää kesää :)

Kommentoi