Broileri-kesäkurpitsa sekamelska

05.06.2017

Okei haha tota, nyt on luvassa viiden tähden annoksia :D Eli tässä pari viikkoa on ollut jos ruokavalio päällä ja yritän pitää siitä niin tiukasti kiinni kuin mahdollista, joten seuraavaankaan 8vk en pakolta tule mitään ihmeellisiä kokkailemaan. Ruoka on tosi hyvää ja sitä voi muunnella joka päivä paljon, mutta se ei ole sellaista että saisin tänne oikeasti mitään ohjeita niihin. Suurimmaksi osaksi ne on paista kala ja höyrytä kasvikset viereen. Tästä yhdestä muutenkin lemppari ruuasta jota syön silloin tällöin, tuli snäppäilyn jälkeen sen verran kyselyitä että ajattelin siksi jakaa helpon ohjeen tänne.

Kuvassa on kaksi annosta ja lihaa enemmän kuin riisiä, normaalisti riisiä tässä on enemmän, muuten tätä tein ennenkin tällä ohjeella. Tätä on nyt tullut syötyä myös salaatin seassa, mutta enimmäkseen näin. Limeä tunnun tunkevan jokaiseen kana-annokseen, mutta tähän se sopii loistavasti! BROILERI-KESÄKURPITSA SEKAMELSKA (n.4hlö)

RAAKA-AINEET

1pkt maustamatonta kananpojan rintafileetä

Täysjyväriisiä 4-5 henkilölle

1 iso kesäkurpitsa

1-2tl cayennepippuria

1-2tl paprikamaustetta

1tl suolaa

1 lime

+ vettä

*

VALMISTUS

1.Kiehauta vesi riisille, valmista paketin ohjeiden mukaan ja kun riisi on hautumassa, ala valmistamaan kanaa.

2. Laita pannulle kuumenemaan n.1dl vettä, pilko rintafileet kuutioiksi ja lisää pannulle kiehuvaan veteen, paista ja lisää kaikki muut mausteet paitsi lime. Vettä voi lisätä jos haihtuu.

3. Pilko pesty kesäkurpista pieneksi kuutioiksi ja lisää kanan sekaan, sekoittele ja anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää sekaan valmis riisi.

4. Sekoita, purista sekaan tuore lime ja maista, voit lisää mausteita lisää maun mukaan. Anna vielä hetki hautua ja pidä huoli että pohjalla on edes hieman vettä.

Tää nyt oli vähän tällainen, mutta kai tää oli pakko tehdä koska tästä vähän vaikeeta lähetellä jokaiselle kysyjälle ohjetta :) Tätä teen myös monesti niin että kurpitsan tilalla on tomaatteja ja limen tilalle voi laittaa hieman chiliä. Sivulle voi tehdä salaattia tai paistaa kasviksia. Näitä on kiva valmistella vedessä, kanasta tulee aina niin pehmeetä ja mehevää, kuten myös kasviksista!

Onko ideoita mitä nyt jatkossa haluatte maanantaisin? Näitä tylsiä ohjeita, jotka tulee olemaan jopa tylsempiä kuin nämä :D ? Voi olla että välillä kun mieli tekee kokata tai leipoa miehelle/vieraille, niin välillä tulee jotain maukkaampaa ja mielenkiintoisempaa. En viiti liikaa kiusata itseäni, sillä kakku tai pasta jääkaapissa häviäisi nopeasti omiin suihin.

Ainiin pakko jakaa uusi suosikki jälkkäri/välipara/aamupala. Tätä teen aamupuuroon tai luonnojogurttiin, kanelia ja paljon marjoja. En ole ikinä yhdistänyt eläissäni kanelia jogurttii saati sitten kaurapuuroon, mutta ai että toimii! Tykkää puurosta muutenki, mutta kyllä tuo kaneli ja stevian yhdistelmä on uusi suosikki :P


11 Responses to “Broileri-kesäkurpitsa sekamelska”

 1. Suvi Lammi sanoo:

  Voitko tehdä postausta tosta fitbysofia ohjelmastasi?

 2. Noora sanoo:

  Musta nää terveelliset reseptit on hyviä vaikka olisikin yksinkertaisia (inspiroi itseäkin syömään paremmin)! Olisi muutenkin kiva lukea tuosta ruokavaliosta ja treenistä fiiliksiä yms. :)

  • Uino Uino sanoo:

   ihana kuulla, itselleni tuntuu aina turhilta tai että kiinnostaakohan ketään nää tosi yksinkertaiset ;D

 3. Salla sanoo:

  Mä alnakin kuulisin mielelläni dieetin edistymisestä! Tyyliin mitä fiiliksii, tai onko painoo lähtenyt tai lihasta tullut, mitä oot syönyt tai sit vaan ihan yleistä höpinää siitä millasta on olla ruokavaliolla

 4. anonyymi sanoo:

  Kasvisruokavinkkejä olis kiva saada !

 5. sanniiiis sanoo:

  Luin että ”kokata tai leipoa vieraille miehille” ja olin hetken että siis mitä :D

 6. Maria sanoo:

  Todella hyvä ohje :) Varmasti tulen tekemään tätä useamman kerran.

  • Uino Uino sanoo:

   No kiitos, jotenkin tää on surullisen näköinen mutta oikeasti NIIN hyvää.. Jotkut tekee aina vaikka makaronia ja jauhelihaa, tää on mun helppo nopee sekoitus.

Kommentoi