Vinkkejä valokuvailuun

27.06.2017

Postausta toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympuksen kanssa, jossa annan vähän yksinkertaisia vinkkejä kuvailuun ja vinkkejä myös näistä parista objektiivista :) Tässä vähän tietoa näistä kuvassa näkyvistä tuotteita joita käytän videolla:

Olympus OM-D E-M10 MARK I -kamera

E-M10 Mark II on pieni ja kevyt, ergonomiselta muotoilultaan täydellinen kamera tinkimättömään makuun. Kokonsa puolesta se on myös täydellinen matkakumppani, liikuitpa missä tahansa. Laadultaan vaikuttavalla metallirunkoisella rakenteella on painoa vain 390 g, joten se kulkee vaivattomasti mukana. Kaunis, klassinen muotoilu on ajanmukainen, ja uusin teknologia takaa parhaimman mahdollisen kuvanlaadun.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 -objektiivi

Suuren valovoiman ja ensiluokkaisen linssitekniikan ansiosta se on ihanteellinen muotokuviin niin, että ihmiset todella erottuvat, tausta on kauniin epäterävä ja kontrastit ovat voimakkaat. Se soveltuu myös videokuvaukseen, koska se mahdollistaa huippulaatuisten videoleikkeiden kuvaamisen äärimmäisen nopealla tarkennuksella. Ja kaiken tämän lisäksi se on myös hyvännäköinen – kompakti runko hienolla metallimaisella ulkopinnalla ja täydennettynä vaihdettavilla koristerenkailla, jotka soveltuvat täydellisesti eri PEN-kameroiden väreihin.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm 1:3.5 MACRO –objektiivi

Pienikokoinen nopeasti tarkentava makro-objektiivi, jonka suurennussuhde on erittäin korkea 1,25:1 – tällä objektiivilla saat siis n. 1,4 cm pituisen kohteen täyttämään koko kuva-alan.

*

Oon ollut Olympus tyttö jo vuosia, varsinkin OM-D kamerat on ehdottomasti mun suosikkeja. Aivan loistavia kuvia saa helposti, helppo käyttää myös tarvittaessa videokuvauksessa (esim tuon 45mm kanssa meikkivideolla), niin pieni ja kompakti. Eli ei kauheasti paina olalla tai laukussa, joka kyllä on tärkeä juttu. Vaikka matkalla tai festareilla, niin kyllä se tuntuu jos laukussa on koko ajan super painava kamera mukana. Mä en ole mikään ammattilainen kuitenkaan ja halusin antaa vain perusvinkkejä mistä on helppo lähteä liikkeelle ja jotka on myös tärkeimmät asiat. Valokuvauksessa oppii tekemällä, kokeilemalla eri asetuksia, kuvakulmia, valoa jne. :) Kyllä tässä melkein 9-vuotta kuvanneena jotain on edes oppinut!

Videolla kaikki vinkit ja kuvailua, joten se kannattaa katsoa, tässä sitten vähän erikseen vielä videollakin näkyviä kuvia :) Tässä ensin kuvia jotka otettu macrolla, sillä saa otettua kauempaakin ja tietenkin ihan super läheltä.

Tämä on ehkä hieman ällö kuva mutta oli pakko jakaa, tämä otettu mun korvasta ja uudesta korusta. Tää on niin ihmeellistä kuinka lähelle objektiivi oikeasti pääsee!

Ja tietty kukka kuvailua, ja sitten kuvia 45mm:

Tässä sama kuva ihan asteen eri kuvakulmasta, niin että aurinko osuu hieman linssiin ja toinen että aurinko jää kukan taakse.

Otettiin kuvia kukkien edessä, niin että se ja kuvattava kohde oli varjossa. Jos meni sen verran taakse että aurinko paistoi linssiin, saa kuvasta kivan sumean. Alempi kuva otettu taas kamera varjossa, jolloin siitä tulee  enemmän kontrastinen.

Kuvien sommittelu, tässäkin oli niin kiva tausta että halusin saada korkeat seinä ja kaikki kuvaan, joten Sarah jäi ihan alas ja keskelle.

Tässäkin otettiin kuvia 45mm objektiivilla, vasemmalla 1.8 aukon koko ja toisessa olin noin 5. Eli sivulla näkyvät seinät ovat tarkkoja, vasemmalla kun ne sumentuvat.

Te jotka harkitsette uuden kameran ostoa tai omaan Olypukseen uutta objektiivia, niin Verkkokauppa.comissa on heinäkuun puoleen väliin asti voimassa Olympus-tuotteiden erikoisalennus, jonka lisäksi Olympukselta saa ostetuista tuotteista cashback hyvityksen (50/70€). 15.7. asti. Nämä postauksessa näkyvät tuotteet: OM-D E-M10 Mark II R KIT 499,90€, 45mm f1.8 189,90€ ja 30mm Macro 199,90€.


4 Responses to “Vinkkejä valokuvailuun”

 1. Suvi Vehkomäki sanoo:

  Moi Aino! Haluaisin tietää että onko halvempaa kameraa olemassa kuin olympus en tii miten kirjoitetaa mut ihsm

  • Uino Uino sanoo:

   Ainahan niitä löytyy, mutta tämä on merkki mitä mä olen suosinut vuosia jonka takana seison :) Kyllä se hinta kameroissakin tuo laatua!

 2. A sanoo:

  Mistä toi uus korvis on? Oon ettinyt niin pitkään ton tyyppistä korua.

 3. PAULIINA sanoo:

  Moikka, sulla oli siinä videolla se kuvauslevy. Mitä materiaalia se on? :)

Kommentoi