#Jaharijuustoranet

11.09.2017

Samppa silloin tällöin löytää facebookin ihmeellisestä maailmasta ihan ihme videoita missä tehdään ruokaa ja monesti ne ovat tietenkin tällaisia melko mättö annoksia :D Silloin tällöin meidän keskusteluun tulee linkki videoon, sillä hän tietää hyvin että tykkään kokeilla aina välillä reseptejä, mitä en normaalisti tekisi tai mieleen todellakaan edes tulisi ja olihan miehellä synttäritkin ja synttäriäisankari saa aina parasta! Kokkasin siis hänen valitseman ruuan, maan ja taivaan väliltä….ja tämä oli toive ;D Ei kauhean kaunis näkö, mutta miehelle maistui! Juuston vihaajana en itse annosta kokonaisuudessa voinut maistaa, mutta kyllä pelkästään tuo jahari ja ranet yhdistelmäkin toimi loistavasti :)

JAHARIJUUSTORANET (3-4hlö)

RAAKA-AINEET

700g jauhelihaa

2 makeaa sipulia

1 ja 1/2 vihreää paprikaa

2 valkosipulinkynttä

1,5tl suolaa

1tl jauhettua mustapippuria

1,5tl chiliä

2rkl Morcester sauce

*

3dl kuohukermaa 25%

3dl raastettua mozzarellaa

3dl keltaista cheddaria

*

+ 2 pussia mummon ranskalaisia ja suolaa

 

VALMISTUS

 1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ranskalaisille ja iso paistunpannu levylle jauhelihalle. Leikkaa valmiiksi sipuli ja paprikat ja murskaa valkosipulinkynnet hienoksi. Myös juuston voit raastaa valmiiksi.

2 . Levitä ranskalaiset isolle pellille ja laita päälle hieman suolaa. Anna valmistua keskitasolla, välillä aina tarkkailen.

3. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja paprika kuutiot, sekä murskatut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla, mustapuppurilla, chilillä ja morcester kastikkeella, anna hautua alhaisemmalla lämpötilalla.

4. Kuumenna kattilassa kuohukerma, mutta älä anna kiehehtaa. Ota kattila sivuun ja kaada juustoraasteet sen sekaan, sekoita välillä ja anna hetken tasaantua.

5. Riippuen annosten koosta, tästä tulee 3-4 henkilölle, laita pohjaksi ranskalaisia, reilusti jauhelijaa ja päälle kuuma juustokastike. Nauti esim itsetehdyn coleslaw salaatin kera!


Kommentoi