Muutakin kuin vain voide

03.12.2017

Postaus toteutettu yhteistyössä Orion:in kanssa. Heidän tuoteperheeseensä kuuluu neljä erilaista voidetta, joista enemmän tietoa löytyy  aina jokaisen kuvan alta. :) Olettekin varmaan moni näihin törmännyt apteekeissä, joista Orionin tuotteita on saatavilla. Varsinkin ensimmäinen keltainen pakkaus on varmasti mun lisäksi muillekkin hyvin tuttu näky, myös lapsuudesta.

psst.. tiesitkö että että Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testion keittäjä – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii
maailmanlaajuisesti. Orionilla on laaja valikoima perusterveydenhuollon lääkkeitä yleisempien sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn.
Valikoimassa on kaikkiaan liki 400 tuotenimikettä!!
Aqualan L

 • Monikäyttöinen perusvoide (alhaalla kerroinkin vinkkejä mihin kaikkeen tätä voi käyttää, eli todellakin monikäyttöinen!) joka sopii koko perheen käyttöön, myös allergisille iholle.
 • Rauhoitta auringon polttamaa ihoa, kannattaa säilyttää jääkaapissa, sillä viileänä voide rauhoittaa enemmän.
 • Voi käyttää voidepesuihin, eli suihkussa, meikinpoistoon, hiuksienhoitoon, intiimialueiden kosteutukseen jne.
 • Suomen eniten käytetty perusvoide, täysin hajusteeton ja väriaineeton!

Bellavita

 • Saatavilla hajustettu ja hajustamaton vaihtoehto, niin yö- kuin päivävoiteesta.
 • Bellavita-voiteissa on lisätty parhaaksi määräksi todettu A-vitamiini, joka on ihon tärkein vitamiini. Sen puute aiheuttaa ihon kuivumista, haurastumista sekä ihon ennenaikaista vanhenemista.
 • Bellavitan A-vitamiinivoiteet sopivatkin päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille, erityisesti ikääntyvälle iholle.

Carbalan

 •  Carbalan perusvoide sisältää 5 % karbamidia eli ureaa ja runsaasti glyserolia, jotka sitovat kosteutta tehokkaasti ihoon. Voide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti!
 • Sopii normaalille, kuivalle ja atooppiselle iholle, on myös hajustamaton ja väriaineeton.
 • Tämä oide kannattaa levittää kostealle iholle, jotta kosteus saadaan sidottua ihoon. Eli hyvä vaikka suihkun jälkeen levittää :)

Ceralan

 • Ceralan-keramidivoide on kosmeettisesti miellyttävä hoitovoide vaativalle iholle, kosteuttava vaikutu on tässä tehokas ja pitkävaikutteinen.
 • Sopii loistavasti kaikenikäisille, on myös hajusteeton ja väriaineeton, helposti levittyvä ja hyvin imeytyvä.
 • Toimii myös herkän ihon ”kauneusvoiteena”, joka auttaa pitämään ihon nuorekkaan kimmoisana ja joustavana. On silti mattapintainen, eli sopii hyvin myös kasvovoiteeksi.

Sitten mun neljään vinkkiin jotka liittyvät näihin voiteisiin, ensimmäinen liittyy Bellavita aamu- ja yövoiteeseen.

 1. Lähellä käden ulottuvilla / rasvaus aamuisin ja öisin – Tämä niinkin yksinkertainen vinkki on mulle ihan pakollinen, eli voiteiden pitäminen esillä yöpöydällä tai muualla kuin kaapeissa, että niitä oikeasti tulee käytettyä! Mutta tämä toimii, sillä silloin kun on jo lämpimän peiton alla ja kasvoja hieman kiristää, ei siitä vaan jaksaisi mitenkään nousta purkkia etsimään.  Ja kasvojen ja kaulan iho kiittää kun niitä muistaa aina aamuisin ja iltaisin kosteuttaa! Yöllä kasvojen iho on vilkkaimmillaan , jolloin iho pystyy parhaiten hyödyntämään yövoiteen ravitsevat ja uudistavat tehoaineet. Aamuisin taas puhdistetulle iholle on hyvä antaa kevyt kosteutus ja hyvä pohja meikille. Täältä löydät lisää Bellavitan voidevinkkejä :) 
 2. Ihon kuorinta –  Kotitekoinen kuorinta on todella helppo tehdä käyttäen Aqualan L voidetta, kahvinpuruja(keitettyjä esim aamukahvin jälkeen voi hyödyntää) tai sokeria. Helppoa, toimivaa ja samalla kosteuttavaa! Tällaiselle itseruskettavan suurkuluttajalle ihon kuorinta on joka viikkoinen juttu, mutta niin se pitäisi olla muillakin vaikka itseruskettavaa ei olisi käytettävissä. Jalkapohjista ja ihosta tulee niin sileä!
 3.  Pehmoiset kynsinauhat – Talvella yksi yleisimmistä näyistä on kuivat ja jopa kipeän näköiset kynsinauhat. Kannan aina pientä käsivoidetta mukana, johon tämä Aqualan L minikoko toimii loistavasti. Laitan pienen tipan vaikka metrossa istuen jokaiseen kynsinauhaan, hieron ja annan hetken imeytyä. Lopuksi koko käsien kauttaaltaan voitelu. Joskus laitan tahallani tuotetta liikaa käsille, jos hiuksissa on sähköisyyttä. Niin että kämmenissä tuntuu voide mutta ei niin paljon että sitä ihan näkyy, varovasti latvoihin painelen käsiä ja sähköisyys on poissa ;)
 4. Matkalle mukaan – Vaikka tuntu että kotona purkkeja on miljoona ja jokaiseen asiaan on oma tuotteensa, matkoilla mukana vihaan kantaa paljon purnukoita ja kosmetiikkaa. Arvostan siis todella paljon monikäyttöisiä tuotteita ja tässä sitä on! Laitoin siis Aqualan L – voiteen testaukseen ja se toimi meikinpoistoaineena – kasvoille levitys, hieronta ja pois pumpulilapuilla, sheivausvoiteena – levitys iholle, sheivaus ja huuhtelu, hiusnaamiona – hiuksiin 20min, huuhtelu, tuloksena pehmoiset hiukset ja tämä toimii myös suihkussa ihon puhdistukselle. Lisää Aqualan L voiteen vinkkejä täällä :) 

*

KILPAILU

Voitte osallistua Orionin tuotepaketin arvontaan kertomalla omia voidevinkkejä
postauksen kommenttiboksiin. Eli onko teillä joku oma vinkki joka toimii teillä? Tähän voi osallistua 10.12 saakka Kilpailun säännöt.

 

Monikäyttöisiä ja inspiroivia voidevinkkejä löydät Orionin voidevinkkioppaasta! <–


87 Responses to “Muutakin kuin vain voide”

 1. Eve sanoo:

  Atoopikkona on tultu kokeiltua lähes kaikkia keinoja ja voiteita. Olen myös huomannut että rasvoja kannattaa pitää joka paikassa. Yöpöydällä, laukussa, työpöydällä ja mukana aina! Uusin ihastus on todella yllättävä löytö Lidlistä. Valkopunainen käsivoide, jossa lukee kyljessä SOS. Maksoi pari euroa ja sai todella kuivat ja halkeilevat kädet paremmaksi kahdessa päivässä! Suosittelen kaikille jotka kärsii kuivasta ihosta tai atopiasta! :)

 2. Emmi sanoo:

  Ei varsinaista vinkkiä, mutta oma iho (etenkin kasvojen) on kosteutettava hyvin aamuin ja illoin. Jos en kosteuta, tuntuu että koko naama lähtee irti :D

 3. Sari sanoo:

  Suihkussa voi käyttää suihkugeelin sijasta ja samalla se kosteuttaa hyvin!

 4. Pauliina.K sanoo:

  Aqualania kunnon kerros jalkoihin ja villasukat päälle, kosteuttaa ihanasti yön aikana :)

 5. memmu sanoo:

  Mulla on ollut käytössä tuo bellavitan voide pitkään. Todella pehmeäksi jää iho, joten suosittelen.
  Arvonnassa mukana!

 6. Jassu sanoo:

  Oon ihan vauvasta asti kärsinyt atooppisesta ihosta ja näin talvisin välillä on vaikea olla omissa nahoissaan kuivan ja ihottumaisen ihon kanssa.. noi voidepesut on auttanut iha älyttömästi! En alussa oikein uskonut siihen ja ajattelin, että kosteusvoiteella pesu ei puhdista ja ihoon jää epämiellyttävä haju. Meikit pesen aqualan L kanssa ympäri vuoden laittamalla yhden pumppauksen conjak spongeen ja hieromalla sen kanssa meikit pois. On vähentänyt hurjasti myös kasvojen epäpuhtauksia! Suosittelen!

 7. Tanja sanoo:

  Minulla on radvapurkkeja eri paikoiss kotia, käsilaukussa,yksi jopa autossa. Joskus laitan yöksi paksun kerroksen perusrasvaa käsiin ja puuvillahanskat käsiin. Tämä tekee ihmeitä käsien iholle.

 8. avaruuskenguru sanoo:

  Hajamielisenä haahuilijana olen ripotellut voidepurkkeja ympäri asuntoa, että muistaisin rasvata ne tassut. :) Yksi löytyy työpöydältä, yksi kylpyhuoneesta, yksi keittiöstä, yksi olohuoneen sohvapöydältä ja yksi sängyn vierestä. Sama taktiikka toimii myös esim. huulirasvoissa. Olen piilotellut niitäkin mm. lähes kaikkien käyttämieni takkien taskuihin ja käyttämiihin laukkuihin. Toimii suhteellisen hyvin.

 9. Sennu sanoo:

  Samoja niksejä olen käyttänyt kuin Ainokin! Etenkin tuo voiteen pitäminen esillä on toimiva vinkki, itse pidän voidetuubia pesualtaan reunalla, jotta muistan rasvata kädet pesun jälkeen :)

 10. jenna sanoo:

  Laitan aina yöksi paksun kerroksen perusvoidetta niin aamulla iho on tosi kosteutettu. <3 Nää on myös parhaita huulirasvoja!

 11. SatuJ sanoo:

  Käytän Aqualan L voidetta päivittäin! Toimii koko vartalolla ja kasvovoiteena myös. :)

 12. rekolaemilia sanoo:

  Tykkään todella paljon lukea blogiasia ja katsella youtube videoita. Olet inspiroinut minua aloittamaan bloggaamisen

 13. elina sanoo:

  Sinun postauksessa tuli kyllä kaikki vinkit mitä tiesin ja uusia myös, joten minulla ei ole enää mitään hyvää vinkkiä kerrottavana. Itselläni on vaikea atooppinen ihottuma ja käytän paljon Aqvalan L sekä Garbalan rasvoja. Olisi kiva myös päästä testaamaan Bellavitaa sekä Cerelania! :)

 14. Maiju sanoo:

  Itsellä kun on atooppinen iho niin orionin voiteet ovat hyvin tuttuja. Ei ole oikein mitään vinkkejä muuta kuin että jos esim talvisin on todella kuiva iho tykkään yhdistellä voiteita esim aqualan plus ja novalan niin sillä saan ihoni taas rauhoittumaan.

 15. Maire- sanoo:

  Laitan joka ilta voidetta jalkapohjiin ja villasukat jalkaan, näin ne pysyvät pehmeinä ja hyvinvoivina.

 16. Saija sanoo:

  Orionin Aqualan plus -voide käy todella hyvin kasvovoiteeksi vaikka meikin allekin, kuivuu nopeasti. Tosin koska siinä ei ole suojakerrointa niin etenkin kesällä on hyvä käyttää sitä vain esim sellasen meikkivoiteen kanssa, jossa on suojakerroin.

 17. Mimmi sanoo:

  Itsellä hajusteeton rasvainen perusvoide tosi monipuolisessa käytössä. Aqualan L on yksi niistä ja tuttu tuote jo lapsuudesta. Niitä tulee käytettyä tosi monipuolisesti naamioina (hiuksissa/päänahassa, kasvoilla, käsissä ja jaloissa), sheivaukseen ja meikinpoistoon. Tykkään! :)

 18. Sanna sanoo:

  Joudun työssäni lutraamaan paljon veden kanssa ja kädet ovat muutenkin kovilla, tähän yhdistettynä atooppinen iho ja tulos on aina kuivuudesta halkeilevat kädet. Paksua voidetta illalla ja puuvillahanskat käteen yöksi niin aamulla on kuin uudet kädet. Estää myös kutisevien käsien raapimisen vereslihalle yöllä.

 19. Jennina sanoo:

  Ei varsinainen voide, mut mulla on kookosöljy korvannut monet voiteet! Täydellinen niin moneen asiaan. Oli se sitten kuivat hiukset, päänahka, iho, toimii kaikkeen! Toimii meikinpoistajana, kuulemma valkaisee hampaita. Ihmeaine :)

 20. Nimetön sanoo:

  Aqualan L on loistavaa juurikin meikinpuhdistukseen. Herkkäihoisena ja allergisena olen käyttänyt sitä jo vuosia. :) Palkinnolle olisi tarvetta, käytän vain apteekin tuotteita ihonhoidossa.

 21. JV sanoo:

  Vinkkini on sekoittaa kosteusvoide meikkivoiteeseen juoksevamman lopputuloksen takaamiseksi :)

 22. Reetta T sanoo:

  Ite levitän aina tota Aqualan L:ää hiusrajaan ennen kun värjään hiukset. Estää hyvin sitä tummaa väriä tarttumasta ihoon. Samaa niksiä käytän kanssa kulmien värjäyksessä nii ei jää väri ihoon kiinni.

 23. Milja sanoo:

  Oih tää ois mulle just eikä melkein! Mulla ihan super atooppinen iho ja rasvaus koko vartalolle jokaikinen päivä on vain pakollista. Lisäks käytän just tätä aqualania mm. Suihkussa saippuana ja meikinpoisto-aineena. Mun vinkki on että rasvaa iho heti suihkusta tultuasi! Sillon iho herkillään ja rasva imeytyy nopeasti. Ja vaikka iho oliski -ei-kuiva- :D niin silti säännöllinen rasvaus pitää ihon terveenä ja nuorekkaana (toivottavasti :D)!

 24. Eveliina Tiainen sanoo:

  Olen synnynnäinen atoopikko, joten kaikki Aqualanit ja varsinkin Ceralanit on hyvinkin tuttuja. Käytän niitä edelleen. Aqualan L-voide sopii myös ”kasvonaamioksi”. Saunassa ollessa kuorin kasvojen ja kaulan ihon hellävaraisesti ja pois tullessa laitan paksun kerroksen Aqualan L-voidetta kasvoille ja kaulan iholle. Annan imeytyä 15-20min. Loput voiteet hieron decolteé-alueelle, olkapäille ja käsivarsiin. Tähän väliin olisi hyvä vaikka pyytää puoliso tekemään pieni kasvohieronta, niin varmasti kaikki voide imeytyy ;)

 25. M sanoo:

  Juurikin tuo kuorinta rasvan kanssa on aivan ihana Myös meikkivoidetta voi vaalentaa perusvoiteen avulla!

 26. Matilde sanoo:

  Käytän perusvoidetta meikin puhdistukseen iholta.

 27. Emilia sanoo:

  Juurikin tuo meikinpoisto! Itse olen herkkäihoinen, niin hajusteettomat apteekin rasvat toimivat tässä hyvin. Se on myös toiminut hyvin sellaisissa tilanteissa, kun muut poistoaineet eivät ole tehonneet, kuten lasten kasvomaalien poisto. Ja sinulta olen ottanut tuon sähköisyydenpoisto-vinkin. ;)

 28. Kirsi sanoo:

  Aqualan L toimii mulla loistavasti huulirasvana, melkeinpä ainoa voide joka auttaa oikeasti kuiviin ja rohtuneisiin huuliini.

 29. HannaA sanoo:

  Vinkkinäni on rasvata reilusti kädet ja jalat aina iltaisin, ja suojata ne sitten yösukilla ja -hanskoilla :)

 30. Minttu-Maaria sanoo:

  Minulla ei ole mitään uutta tähän mutta olen jo vuosien ajan käyttänyt Aqualan perusvoidetta meikkien poistoon ja se on todella hellävarainen ja toimiva tapa.

 31. Miira sanoo:

  Kerroitkin jo postauksessa ne vinkit, mitkä olisin itsekin jakanut. :D eli sheivaukseen ja meikin poistoon perusvoide on hyvä valinta. Pitää kokeilla tuota vinkkiäsi hiusten sähköisyyteen. :)

 32. Hennaj sanoo:

  Itsellä kulkee aina käsilaukussa mukana matkakokoinen käsirasva, joten käsiä tulee kyllä rasvattua usein. Itsekin pidän yöpöydällä muutamaa purkkia, joten rasvaus on helppoa ja vaivatonta nukkumaan mennessä :)

 33. Elina sanoo:

  Orion rasvat täälläkin käytössä. Täytyy kokeilla tuota kuorintaa!! Monikäyttöisiä rasvoja on

 34. Sonja sanoo:

  Kosteusvoidetta päänahkaan yöksi niin ei pää nahka enää kutia kuivuuttaan tai voiteen käyttö suihkusaippuan sijaan

 35. Suvi sanoo:

  Mun vinkki on levittää kaikki kosteusvoiteet heti suihkun / kasvojen pesun jälkeen. Ei mikään maata mullistava vinkki, mutta ero imeytymisessä on todella huomattava! :)

 36. Jaana sanoo:

  Kirjoitit, että Uöllä kasvojen iho on vilkkaimmillaan…. saisinko tähän lähteen?

 37. Päivi sanoo:

  Takaraivossa psoria. Hieron päänahkaan runsaasti Agualan L perusvoidetta ja annan vaikuttaa useamman tunnin, jonka jälkeen annan vaikuttaa vielä saunan lämmössä. Rutikuiva päänahka tykkää

Kommentoi